default-image

Λύγισε η Ρουμάνα που έχασε το 2χρονο αγγελούδι της

Κρήτη
Λύγισε η Ρουμάνα που έχασε το 2χρονο αγγελούδι της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τρεμάμενη φωνή, πόνο ψυχής και καταφέρνοντας απλά και μόνο να ψελλίσει τη φράση «ο Θεός μου πήρε ότι πιο πολύτιμο είχα, το παιδί μου. Και η φυλακή πήρε το μυαλό μου», η 23χρόνη Ρουμάνα που την περασμένη Παρασκευή έζησε τον χειρότερο εφιάλτη, χάνοντας μια για πάντα από τη ζωή το μόλις δύο ετών αγγελούδι της, ξεσπά λίγο πριν οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών που αποφάσισαν τελικά να την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Όπως άλλωστε και τον 19χρονο σύντροφό της με τον οποίο το δίχρονο παιδί τη μοιραία ημέρα ήταν μαζί στο σπίτι της Ρουμάνας όπου και τραυματίστηκε. Ένα τραύμα που τελικά αποδείχτηκε θανάσιμο κόβοντας τόσο πρόωρα και άδικα το νήμα της ζωής του.

Το ζευγάρι βρέθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα με τις κατηγορίες της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και όπως αποφασίστηκε αφέθηκε ελεύθερο μέχρι και την ημερομηνία της δίκης του με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισής του μια φορά το μήνα στην αστυνομία.

«Η νεαρή Ρουμάνα αρνήθηκε την κατηγορία, καθώς ούτε έπραξε κάτι ούτε παρέλειψε κάτι», εξηγεί από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης της 23χρονης, Ρούλα Παυλαντωνέα και προσθέτει «το γεγονός μάλιστα ότι η μάνα αφέθηκε ουσιαστικά ελεύθερη, δείχνει την κατανόηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης στο δράμα της κοπέλας», η οποία έχοντας γίνει σκιά του εαυτού της, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που έχει στοιχειώσει την ζωή της.

«Το παρήγορο ωστόσο» όπως προσθέτει η κ. Ρούλα Παυλαντωνέα είναι ότι «η μητέρα που πέρασε το σαββατοκύριακο κρατούμενη όπως και ο σύντροφος της, τις τελευταίες ώρες είναι κοντά στο παιδί της προκειμένου να το αποχαιρετίσει και να το συντροφεύσει στην τελευταία του κατοικία με τον πόνο και τον οδυρμό να είναι ανείπωτος».

Να σημειωθεί ότι το τραγικό συμβάν του θανάτου του βρέφους έγινε την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι που έμενε η 23χρονη στη δημοτική ενότητα Νέας Κυδωνίας.

Μάλιστα την ώρα του συμβάντος η νεαρή κοπέλα βρισκόταν στην εργασία της και το βρέφος πρόσεχε ο 19χρονος. Κάτω από συνθήκες που εξετάζονται, το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κατέληξε.

«Η γυναίκα θέλει στήριξη και όχι ποινικό έλεγχο και οι αστυνομικές Αρχές, χωρίς να πιέσουν ιδιαίτερα έπραξαν τα δεόντα παρέχοντας μάλιστα και ψυχολογική στήριξη στην 23χρονη, που ενώ εκείνη ήταν με τις χειροπέδες, το παιδί της βρισκόταν στο νεκροτομείο», κατέληξε η συνήγορος υπεράσπισης σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη, Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News