default-image

Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι έδειξαν οι αναλύσεις για το μαχαίρι

Κρήτη
Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι έδειξαν οι αναλύσεις για το μαχαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ που σχετίζεται με την υπόθεση της εξαφάνισης και θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την Κρήτη, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. του μαχαιριού που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του νεαρού φοιτητή, αλλά και των ρούχων που φορούσε, και πηγές αναφέρουν ότι το αίμα που βρέθηκε στο μαχαίρι υπήρχε μόνο το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ στα ρούχα με τα οποία ήταν ντυμένος εντοπίστηκαν μεγάλες κηλίδες αίματος που δεν είναι ορατές στο μάτι.

Ταυτόχρονα, από τις αναλύσεις που έκαναν οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το χώμα που βρέθηκε στα ρούχα του 20χρονου είναι το ίδιο με το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Βαγγέλης, γεγονός που δείχνει ότι το σώμα του δε μεταφέρθηκε από κάποια άλλη περιοχή στο συγκεκριμένο σημείο.

Τα παραπάνω ευρήματα οδηγούν μέχρι στιγμής στο συμπέρασμα ότι δεν εμπλέκεται άμεσα άλλο άτομο στο θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη και ότι πιθανότερο είναι το σενάριο της αυτοκτονίας.

Πάντως, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων της ΕΛ.ΑΣ. θα διαβιβαστούν τη Δευτέρα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Κατάθεση-κλειδί μάρτυρα που έφτασε από τη Βραζιλία

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία και της οικογένειας του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, που περιμένει απαντήσεις για το τι πραγματικά οδήγησε τον Βαγγέλη στη μοιραία κατάληξη, ένας απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής που ήρθε από τη Βραζιλία θεωρείται ως μάρτυρας-κλειδί.

Ο σπουδαστής που αποφοίτησε πέρυσι αλλά γνώριζε τον Βαγγέλη ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε κάποια καθηγήτρια αρχικώς και στην πορεία ενημέρωσε και το διευθυντή της Σχολής. Το παιδί λοιπόν αυτό ήρθε νωρίτερα για τις γιορτές του Πάσχα, για να καταθέσει για τον Βαγγέλη, σύμφωνα με τον ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη που από την πρώτη στιγμή ερευνά την υπόθεση.

Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα. Ο μάρτυρας από τη Βραζιλία προσπαθεί να πείσει κι άλλους σπουδαστές να μιλήσουν για το τι πραγματικά συνέβαινε μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με την Αστυνομία να έχει συλλέξει σημαντικές καταθέσεις.

Όπως ανέφερε για τον Βαγγέλη ο νεαρός από τη Βραζιλία, ήταν «πάρα πολύ καλό παιδί, μοναχικό θα έλεγα, απομονωμένο τις περισσότερες φορές», και «δε νομίζω ότι είχε πειράξει ποτέ κανέναν, γλυκομίλητος. Όταν κάποια στιγμή πρόσεξα ότι έχει μία περίεργη θλίψη στο πρόσωπό του, το ρώτησα αν συμβαίνει κάτι, δεν μου είχε πει όμως τίποτα». Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Λίγο αργότερα θα διαπίστωνα ότι πολλές φορές έπεφτε θύμα πειραγμάτων από τους συμφοιτητές και έχω την εντύπωση ότι κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία με τα πειράγματα και εξελίχθηκε σε bulling…».

«Φαντάζομαι, όπως έμαθα, ότι το θέμα ξαφνικά "πάγωσε" και κατάλαβα ότι κάποιος και προφανώς πολιτικός προσπάθησε να "γειώσει" τη σημαντικότητα της κατάστασης και να ξεχαστεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν», έχει καταθέσει ακόμη ο μάρτυρας από τη Βραζιλία και προσθέτει: «Ναι, δυστυχώς υπήρξε πολιτική παρέμβαση».

Τις επόμενες μέρες μάλιστα θα έρθει στην Κρήτη για να προσκυνήσει το μνήμα του Βαγγέλη, σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News