default-image

Στοιχεία που σοκάρουν: Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων

Κρήτη
Στοιχεία που σοκάρουν: Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρα με τη μέρα, το ισοζύγιο ασφαλισμένων και ανασφάλιστων ασθενών που περνούν το κατώφλι των νοσοκομείων της Κρήτης ανατρέπεται. Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που έχουν χάσει τυπικά το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη, παρά το γεγονός πως έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για δεκαετίες.

Τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο η έρευνα της "ΚΡΗΤΗ TV" για το άνοιγμα της ψαλίδας σοκάρουν, αναδεικνύοντας το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος που σηματοδοτεί η λέξη "ανασφάλιστος". Τα νοσοκομεία του νησιού περιθάλπουν κάθε πολίτη, ασφαλισμένο και μη, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους.

Η κάλυψη των ανασφάλιστων τα χρόνια της κρίσης στην Κρήτη κόστισε 8,4 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι συνολικές δαπάνες για τη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας ανήλθε στα 112,9 εκατομμύρια ευρώ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_5pmk9cn9/

Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ των λειτουργικών του εξόδων, δαπάνησε πάνω από 563 χιλιάδες ευρώ για τους ανασφάλιστους, Το Βενιζέλειο διέθεσε  2,2 εκατομμύρια ευρώ από τα 22,3 εκατομμύρια για τις λειτουργικές του δαπάνες για τους ανασφάλιστους.

Το ΠΑΓΝΗ έχει δαπανήσει 3,4 εκατομμύρια ευρώ για νοσηλεία και εξετάσεις ανασφάλιστων, την ώρα που οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου ανέρχονται στα 53,7 εκατομμύρια ευρώ. Στο νοσοκομείο Χανίων οι δαπάνες ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στο 7,13 % του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου έχει επιβαρυνθεί με 397 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 5,805 του συνολικού προϋπολογισμού του. Υψηλές οι δαπάνες και για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, με 131 χιλιάδες ευρώ από το 1,4 εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν υπέρ των ανασφάλιστων.  

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News