default-image

Β. Γιακουμάκης: Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Κρήτη
Β. Γιακουμάκης: Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κομβικό σημείο στην έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποτελούν τόσο τα αποτελέσματα του DNA όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

«Βγήκαν κάποια πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, όλα είναι σε εξέλιξη», όπως αναφέρει στο Newsit, o ιατροδικαστής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο ιατροδικαστής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, όπως είπε στο Newsit «κάποια αποτελέσματα πήρα στα χέρια μου αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμη δημόσια. Όταν συλλέξω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου, όλα τα εργαστηριακά τόσο τα δικά μας όσο και από το εγκληματολογικό της αστυνομίας, τότε θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα. Όλα είναι σε εξέλιξη», είπε ο ιατροδικαστής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής. Τόσο οι Αρχές, όσο και ο ιδιωτικός ερευνητής που έχει ορίσει η οικογένεια Γιώργος Τσούκαλης, συλλέγουν διαρκώς νέες καταθέσεις προκειμένου να συμπληρώσουν εκείνα τα κομμάτια του παζλ που λείπουν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στη Γαλακτοκομική Σχολή παραμένει τεταμένη, καθώς αστυνομικοί εξακολουθούν να συγκεντρώνουν συμπληρωματικές μαρτυρίες από φοιτητές και εκπαιδευτικούς της Σχολής, οι οποίες ενδεχομένως να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Ρεθυμνιώτης.

Τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και πάγιο αίτημα τη δικαίωση της μνήμης του. Ενδεικτική είναι και η απόφαση φίλων του να διοργανώσουν νέα συγκέντρωση τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με το συντονιστή της κίνησης Μάριο Παπαθανασίου, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

«Θα συγκεντρωθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Θα μοιραστούν φωτοτυπίες με τους στίχους του τραγουδιού το "Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια" και ο βασικός λόγος είναι να ακουστεί ένα ηχηρό ΓΙΑΤΙ συνέβη αυτό στον Βαγγέλη. Θα ανάψουμε κεριά στη μνήμη του. Θέλουμε να είναι μία συγκέντρωση φίλων του, ανθρώπων που ακόμη και αν δεν τον γνώρισαν τον έκαναν δικό τους», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, επίκαιρη επερώτηση για την ενδοσχολική βία και την πορεία υλοποίησης δράσεων για την εξάλειψη του φαινομένου κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Ο άδικος θάνατος του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη επανέφερε με τον τραγικότερο τρόπο στο δημόσιο διάλογο τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που παρουσιάζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι «η ενδοσχολική βία είναι η διαρκής και επαναλαμβανόμενη, για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράξη παρενόχλησης από έναν ή και περισσότερους δράστες προς ένα ή περισσότερα θύματα, η οποία μπορεί να πάρει κάθε μορφή απειλής ή βίας, από την ωμή σωματική βία ως τον έμμεσο εκφοβισμό και την περιθωριοποίηση».

Στην επερώτηση γίνεται αναφορά σε έρευνες που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση του φαινομένου στα σχολεία, που καθιστά αναγκαία την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την πρόληψη όσο και την καταστολή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News