default-image

Μεξικανοί έστηναν ενέδρες σε ανυποψίαστους Ηρακλειώτες

Κρήτη
Μεξικανοί έστηναν ενέδρες σε ανυποψίαστους Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη τεσσάρων μεσήλικων Μεξικανών για διακεκριμένες κλοπές, με θύματα πελάτες τραπεζών που μόλις είχαν κάνει ανάληψη, μεταξύ αυτών μιας 27χρονης ξενοδόχου στη Χερσόνησο όπου έκαναν φτερά το περασμένο καλοκαίρι 24.000 ευρώ και ενός Ηρακλειώτη όπου αρχές του τρέχοντος μήνα του άρπαξαν 5.000 ευρώ, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Μάλιστα δόθηκε σήμα και στην Ιντερπόλ, καθώς όπως όλα δείχνουν πρόκειται για κύκλωμα με ευρωπαϊκές διασυνδέσεις.

Οι τέσσερις Μεξικανοί, οι οποίοι είναι ηλικίας από 50 έως 60 ετών και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου, δε δίστασαν κατά τη σύλληψη τους να τραβήξουν λεπίδα. Ο καθένας από την πλευρά του προσπάθησε να αντισταθεί σθεναρά στους αστυνομικούς. Ο ένας από τους δράστες έδινε κλοτσιές, οι άλλοι μπουνιές, ενώ ο ένας από τους τέσσερις έβγαλε και λεπίδα, δίχως όμως ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν και στους τέσσερις χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με την προανάκριση μετά τη σύλληψη τους ωστόσο να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη, μιας και όλοι τους μιλούν μόνο Ισπανικά.  

Το ότι φόρεσαν πάντως τελικά χειροπέδες είναι, όπως αναφέρεται από αστυνομικούς, αποτέλεσμα ατελείωτων ωρών αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού από τις τράπεζες τόσο σε Χερσόνησο, όσο και σε Ηράκλειο, με τις οποίες είχαν συναλλαγές τα θύματα τους.

Συγκεκριμένα, συγκρίθηκαν ώρες, μέρες, άτομα και με πολύ προσοχή και τη συνδρομή παράλληλα στην αξιοποίηση του υλικού πολλών αστυνομικών καταφέρθηκε να βγουν κοινά πρόσωπα και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις κλοπών και να ταυτοποιηθούν, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν και να συλληφθούν.  

Οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματα τους κατά τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες. Στη συνέχεια μετά από τις αναλήψεις που έκαναν οι Μεξικανοί κατάφερναν να κλέβουν τα θύματα τους χωρίς μάλιστα να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Και αυτό το πετύχαιναν ακόμη σκίζοντας και τα λάστιχα των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας εκ των τεσσάρων δραστών έμπαινε στην τράπεζα και παρακολουθούσε τις συναλλαγές. Αφού πρώτα οι δράστες βλέπανε με ποιό όχημα κινούνταν ο στόχος τους και ότι είχε κάνει ανάληψη μεγάλο ποσό έσκιζαν τα λάστιχα του οχήματος του με ειδικές αυτοσχέδιες λεπίδες και στη συνέχεια τον ακολουθούσαν κι έβρισκαν ευκαιρία για να τον κλέψουν.

Στις κινήσεις τους, τουλάχιστον στις δύο προαναφερεθείσες περιπτώσεις δεν είχαν κάνει κανένα λάθος. Απλά οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μετά και το τελευταίο περιστατικό στις 9 Μαρτίου, σε βάρος αυτή τη φορά ενός Ηρακλειώτη, δούλεψαν σκληρά ότι στοιχεία από κάμερες ασφαλείας των τραπεζών είχαν στα χέρια τους. Γι' αυτό εξάλλου τη χαρακτηρίζουν ως μια από τις καλύτερες δουλειές τους τη συγκεκριμένη.

Όπως επίσης αναφέρεται, από την αστυνομία, στο neakriti.gr, οι τέσσερις Μεξικανοί αν και δούλευαν ως ομάδα, ποτέ δεν διέμεναν όλοι μαζί. Πάντα διέμεναν δύο-δύο, ενώ δεν είχαν μόνιμη κατοικία. Άλλοτε έμεναν σε ακριβά ξενοδοχεία και άλλοτε σε φθηνά, προκειμένου και πάλι να μη στοχοποιηθούν. Η διαμονή τους στο Ηράκλειο, τουλάχιστον από τη στιγμή που σημειώθηκε η κλοπή σε βάρος της 27χρονης ξενοδόχου τον περασμένο Αύγουστο σε κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου δεν ήταν μόνιμη. Συχνά έφευγαν από την Κρήτη και μάλιστα ταξιδεύοντας με αεροπλάνο.     

Η τελευταία πάντως διαμονή τους στο Ηράκλειο είχε να κάνει και πάλι ανά δύο σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία της πόλης, τόσο στην παραλιακή λεωφόρο, όσο και στα στενά του κέντρου αντίστοιχα, όπου και χθες το πρωί συνελήφθησαν σε αυτές τις περιοχές.

Υπενθυμίζεται όσον αφορά στην κλοπή σε βάρος της 27χρονη πως σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου μετά από ανάληψη που είχε κάνει από τραπεζικό κατάστημα. Η 27χρονη είχε βάλει τα χρήματα σε ένα φάκελο και μπήκε στο αυτοκίνητο, προκειμένου να πάει και σε άλλη τράπεζα σε κοντινή απόσταση για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές της.

Στη διαδρομή συνειδητοποίησε ότι είχε "σκάσει" ένα λάστιχο. Ενημέρωσε τηλεφωνικά τον σύζυγο της για την αντικατάσταση του ελαστικού, ακινητοποίησε το όχημα, έκρυψε κάτω από το κάθισμα του οδηγού τον φάκελο με τα χρήματα και μπήκε στην δεύτερη τράπεζα. Όταν επέστρεψε βρήκε το τζάμι σπασμένο και το φάκελο με τα 24.000 ευρώ να έχει κάνει φτερά.

Στην περίπτωση Ηρακλειώτη που είχε κάνει επίσης ανάληψη 5.000 ευρώ από τράπεζα έγινε κάτι ανάλογο, με την κλοπή να σημειώνεται στην περιοχή της ΒΙΠΕΗ στις 9 Μαρτίου.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News