default-image

Σύμβαση μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ και Δήμου για τα ετοιμόρροπα

Κρήτη
Σύμβαση μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ και Δήμου για τα ετοιμόρροπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την "Αναβάθμιση του αξιόλογου οικιστικού και μνημειακού αποθέματος του Δήμου Ηρακλείου" προωθεί η συνεργασία του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Δήμου Ηρακλείου με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά στην καταγραφή της επικινδυνότητας κτιρίων της πόλης. Στην τακτική συνεδρίαση της Δ.Ε. της 19.03.2015, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Αναστασάκη και στελεχών της Δ/νσης Πολεοδομίας, εγκρίθηκε ομόφωνα η Προγραμματική Σύμβαση από τη ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Δ.Ε., ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης τόνισε ότι αποτελεί βασική στρατηγική το Δήμου Ηρακλείου η συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ σε στοχευμένες δράσεις που θα έχουν έμπρακτα αποτελέσματα για τους δημότες και συμβολή στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Χαρωνίτης, με τη σειρά του, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον και στις παρεμβάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα προβλήματα της πόλης που πηγάζουν από το θεσμικό και κοινωνικό ρόλο του. Τέλος, η Δ.Ε. διαβεβαίωσε τα στελέχη του Δήμου ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ θα σταθεί αρωγός στο δύσκολο έργο τους για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου στις ασφυκτικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας.

Η καταγραφή θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και εξειδικευμένη τεχνογνωσία του δυναμικού των μηχανικών για τον εντοπισμό και τη διαχείριση κινδύνων από κτίρια στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στο εντός των τειχών τμήμα της πόλης, στο οποίο αφενός συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του αξιόλογου ιστορικά οικιστικού αποθέματος και αφετέρου διαπιστώνονται αρκετά ζητήματα επικινδυνότητας κτιρίων, λόγω παλαιότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News