Κρήτη

ΟΓΕ: Για την απόλυση εργαζόμενης

Οι ομάδες και σύλλογοι Γυναικών του Νομού Ηρακλείου μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους «την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου της Ανακύκλωσης να απολύσει εργαζόμενη, επειδή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και θα αργήσει να επιστρέψει στην εργασία της».

Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής:

«Να σημειωθεί, ότι η εργαζόμενη έχει υποστεί ζημιά στην σπονδυλική της στήλη, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο είδος της εργασίας που ασκεί στην εν λόγω εταιρεία.

Οι εργοδότες, αφού έχουν εκμεταλλευτεί τους εργαζόμενους στο έπακρο, στηριζόμενοι είτε στους αντεργατικούς νόμους, είτε στην τρομοκρατία και τις απειλές, μόλις εκείνοι λόγω της καταπόνησης δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, τότε τους «αποσύρουν σαν να είναι χαλασμένα εξαρτήματα μιας μηχανής». Θεωρούν ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη απέναντι τους, ούτε για την κατάσταση της υγείας τους, ούτε για την ανεργία που θα ακολουθήσει και τον αγώνα τους να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Καλούμε την εργοδοσία του εργοστασίου να πάρει πίσω αυτή την απόφαση. Οι γυναίκες της ΟΓΕ στεκόμαστε αλληλέγγυες στην εργαζόμενη και θα στηρίξουμε την ίδια και τους συναδέλφους της μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και κυρίως στις εργαζόμενες γυναίκες να μην σκύβουν το κεφάλι και να αγωνίζονται για μια ζωή με δικαιώματα. Ζούμε στον 21ο αιώνα, διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Σχόλια