Κρήτη

"Επιτακτική η ανάγκη περιφερειακού ιατρείου στο Δ. Πλατανιά"

Τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο για τη σύσταση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) στο Δήμο Πλατανιά, όσο και για την ανέγερση κτιρίου για την στέγαση του, ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον διευθυντή της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και τον διοικητή της 7η ΥΠΕ Κρήτης κ. Νικόλαο Ηγουμενίδη.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του Δήμου και της μη ύπαρξης Κέντρου Υγείας, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που κάθε χρόνο κατακλύζουν την περιοχή, η λειτουργία ενός Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου είναι για την περιοχή αναγκαίο προαπαιτούμενο και γι' αυτό η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να συνδράμει με κάθε τρόπο για την υλοποίηση του έργου. Επισήμανε δε, ότι ο Δήμος διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού. 8093,81 τ.μ. το οποίο έχει προταθεί και έχει ήδη κριθεί κατάλληλο για τη στέγαση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος τόνισε ότι φανερώνεται επιτακτική η ανάγκη σύστασης του οργανισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά, αλλά και να ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις προκειμένου να "ωριμάσει" ο φάκελος και να κατασκευαστούν οι κτιριακές υποδομές για το ΠΠΙ στο Δήμο Πλατανιά.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια