Κρήτη

ΕΚΗ: Καταδικάζει την απόλυση εργαζόμενης για αναρωτική άδεια

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την απόλυση εργαζόμενης από εταιρία που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με καταγγελίες του οικείου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει το ΕΚΗ, το παραπάνω γεγονός έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες συμβάντα που δείχνουν τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τα ζητήματα διακρίσεων στην εργασία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τον εργοδότη να ανακαλέσει την απόλυση, ενώ παράλληλα καταγγέλλει τους μνημονιακούς νόμους, που με διάφορα "παραθυράκια" επιτρέπουν σε κάποιου εργοδότες να ασελγούν εις βάρος των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση (4/3/15) με εργοδοτικούς φορείς με θέμα "Η Καταπολέμηση των Διακρίσεων στην Εργασία" αναγνωρίστηκε η ανάγκη να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση και από τους φορείς, με σκοπό την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Παράλληλα στο διεκδικητικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου και αποστάλθηκε στον υπουργό Εργασίας υπό την μορφή υπομνήματος, ένα από καίρια ζητήματα που τέθηκαν ήταν και η ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων στο χώρο εργασίας.

Σχόλια