Κρήτη

Ερώτηση Δερμιτζάκη για την υποστελέχωση του ΚΕΠ Ζάκρου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Ζάκρου Σητείας, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Κέντρου.

Ειδικότερα, αναφέρει ο κ. Δερμιτζάκης «από το 2009 που ο μόνιμος υπάλληλος έφυγε, η θέση καλυπτόταν με αλλεπάλληλες Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου με σκοπό το Κ.Ε.Π. να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό μέχρι την επόμενη μόνιμη προκήρυξη.

Για κάποιο διάστημα "λειτουργούσε" με ημίμετρα, από έναν υπάλληλο με 5μηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ μέχρι μια 6μηνη πρακτική άσκηση σπουδαστή που παρείχαν υποτυπώδη  γραμματειακή υποστήριξη στους κατοίκους της περιοχής. Επειδή όμως δεν ήταν υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών ή υπάλληλοι του δήμου, δεν ήταν δυνατό να έχουν κωδικούς πρόσβασης για την εφαρμογή των Κ.Ε.Π. προκειμένου να πραγματοποιούν τις ανάλογες εργασίες. Συνεπώς  Κ.Ε.Π. δεν λειτουργούσε.

Τους τελευταίους μήνες, μετά από απόφαση δημάρχου, μεταβαίνει στη Ζάκρο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. Σητείας στην καλύτερη περίπτωση 1 μέρα την εβδομάδα. Ούτε όμως κι εκείνος είναι δυνατό να έχει τους κωδικούς πρόσβασης του Κ.Ε.Π. Ζάκρου, εφόσον δεν έρχεται καθημερινά.

Ανακοίνωση για την ημέρα και την ώρα της προσέλευσής του δεν αναρτάται και παρότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι ιδιαίτερα ικανός, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να παραπέμπει τους πολίτες σε άλλο Κ.Ε.Π. προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Από το δήμο  Σητείας επικαλούνται  τα «χαμηλά» στατιστικά του Κ.Ε.Π. της Ζάκρου το τελευταίο διάστημα. Εφόσον όμως η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν λειτουργεί, επίσημα στατιστικά δεν υπάρχουν. Για τη Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας Κ.Ε.Π. του Υπουργείου Εσωτερικών, το "Κ.Ε.Π. 0294" δηλαδή το ΚΕΠ Ζάκρου, από τη λήξη της τελευταίας Σύμβασης Μ.Ε. είναι κλειστό. Επισημαίνεται, ότι την περίοδο λειτουργίας του Κ.Ε.Π. από έναν μόνο υπάλληλο, το πλήθος των υποθέσεων που διεκπεραίωνε ξεπερνούσε άλλων ΚΕΠ.

Επειδή ο πληθυσμός της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας των 747 κατοίκων, αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους θερινούς μήνες.

Επειδή η απόσταση από το πλησιέστερο Κ.Ε.Π. είναι 38 χλμ. σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Αν προτίθεται να προκηρύξει σύμβαση για τη στελέχωση  του ΚΕΠ Ζάκρου, μέχρι την επόμενη προκήρυξη μονίμων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών;

Σχόλια