default-image

Δε γλίτωσε τη φυλακή για το θάνατο του διανομέα

Κρήτη
Δε γλίτωσε τη φυλακή για το θάνατο του διανομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε γλίτωσε τελικά τη φυλακή ο 28χρονος κτηνοτρόφος που το 2008 χτύπησε και σκότωσε με το όχημά του 27χρονο διανομέα τροφίμων στην παραλιακή στην Αλικαρνασσό.

Το δικαστήριο επέβαλε 8 χρόνια κάθειρξης στον 28χρονο, ενώ στον πατέρα του και κατηγορούμενο για ψευδορκία επέβαλε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή επί τριετία. Στον πρώτο κατηγορούμενο, το νεαρό 28χρονο, στερεί επίσης και τα πολιτικά του δικαιώματα αλλά και την άδεια οδήγησης για 6 μήνες, έχοντας ωστόσο αναγνωρίσει ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας, ενώ στον πατέρα το δικαστήριο αναγνώρισε πρότερο έντιμο βίο.

Στο άκουσμα της είδησης της προφυλάκισής του η γυναίκα του λιποθύμησε και άλλα συγγενικά πρόσωπα ξέσπασαν σε κλάματα.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, καθώς, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, πριν χτυπήσει τον 27χρονο οδηγό της μηχανής είχε προβεί σε επικίνδυνους ελιγμούς στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Τότε, ωστόσο, είχε αποφασιστεί η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό, ενώστο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ο ηλικιωμένος πατέρας του 28χρονου με την κατηγορία της ψευδορκίας μάρτυρα, καθώς αρχικά είχε αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News