default-image

Διεθνώς ρεζίλι για την αναβολή των "Βενιζελείων"

Κρήτη
Διεθνώς ρεζίλι για την αναβολή των "Βενιζελείων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τορπίλη στη διεξαγωγή των διεθνών αγώνων κολύμβησης "Βενιζέλεια", τα οποία είχαν προγραμματιστεί για το διήμερο 18 και 19 Απριλίου, έβαλε η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει τα χρήματα που ήταν απαραίτητα για την αγορά πετρελαίου ώστε να θερμαίνονται οι πισίνες του κολυμβητηρίου Χανίων, όπου και θα γίνονταν οι αγώνες.

Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας αλλά τελικά δε θα γίνουν, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τη θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών.

Έτσι, για μια ακόμα φορά η χώρα μας, η Ομοσπονδία, η Διοίκηση του Κολυμβητηρίου, αλλά και ο ΝΟΧ βρίσκονται εκτεθειμένοι καθώς οι αγώνες ήταν διεθνείς!

Τι έχει συμβεί; Αν και βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του 2015 δεν έχει ακόμα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ΕΑΚ για το τρέχον έτος.

Τα χρήματα που απαιτούνται για πετρέλαιο δεν μπορούν να δοθούν καθώς το σχετικό ένταλμα δεν μπορεί να περάσει από τον έλεγχο του επιτρόπου.

Παράλληλα στις 24 Μαρτίου λήγει η θητεία της διοίκησης του αθλητικού κέντρου και, μέχρι τον ορισμό νέας, ουσιαστικά δεν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις και να υπογράφονται εντάλματα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το κολυμβητήριο όπως και πολλά ακόμα αθλητικά κέντρα δεν έχει καν άδεια λειτουργίας.

Η Πολιτεία έχει δώσει παράταση για να ρυθμιστούν οι οποίες εκκρεμότητες υπάρχουν και να δοθεί άδεια αλλά ο χρόνος τρέχει σε βάρος του ναυταθλητισμού.

Εκτός από τα Βενιζέλεια που δε γίνονται οριστικά στον αέρα είναι και το πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News