default-image

Επίσκεψη Κ. Δερμιτζάκη στο δήμαρχο Σητείας

Κρήτη
Επίσκεψη Κ. Δερμιτζάκη στο δήμαρχο Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα του δήμου Σητείας, καθώς και οι τρόποι για την αντιμετώπισή τους συζήτησαν, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο της Σητείας, τη Δευτέρα ο βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης, συνοδευόμενος από μέλη της Ο.Μ. Σητείας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον δήμαρχο Σητείας κ. Θ. Πατεράκη με την ευκαιρία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου που ξεκίνησε μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση υπηρεσιών όπως η Αστυνομία, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων και η δυσχέρεια στελέχωσης των ΚΕΠ. Για το Νοσοκομείο Σητείας, αφού επισημάνθηκε η σημασία του, συζητήθηκε το θέμα του αυτοδιοίκητου και στοχευμένων αλλαγών στον Οργανισμό του Νοσοκομείου ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα στελέχωσης.

Παρουσιάστηκαν επίσης θέματα που καθυστερούν ή εμποδίζουν την ανάπτυξη στην περιοχή του Δήμου Σητείας όπως η ανάγκη δημιουργίας Ανεξάρτητου Πυροσβεστικού Κλιμακίου για το Αεροδρόμιο, η ένταξη στο χωροταξικό Κρήτης της δημιουργίας Κέντρου Μεσογειακής-Κρητικής Διατροφής σε συνδυασμό με την αντίστοιχη σχολή, η επαναλειτουργία της σχολής Αστυφυλάκων, η προώθηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων όπως ο δρόμος Πισκοκέφαλο-Πιλαλλήματα ή ο Βιολογικός Μακρύ Γυαλού που καθυστερούν. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην προώθηση των εγγειοβελτιωτικών έργων της περιοχής που επίσης καθυστερούν (Λιθίνες, Χοχλακιές).

Αναφορά έγινε και στο θέμα της καθυστέρησης της απόδοσης των επιστροφών της ΔΕΗ στους καταναλωτές των περιοχών με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και των τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν, θέμα για το οποίο ο Κωστής Δερμιτζάκης είχε καταθέσει ερώτηση στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο. Ο βουλευτής υποσχέθηκε να επαναφέρει το θέμα.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων οφείλεται στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα και ότι παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες η νέα κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να ενισχύσει τις περιφέρειες και να προωθήσει λύσεις στον αντίποδα των προηγούμενων κατευθύνσεων. Συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές με τα αντίστοιχα υπουργεία για να δοθούν όπου είναι δυνατόν άμεσες λύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News