Κρήτη

Άρωμα Κρήτης στο "Greensboro Dance Festival" των ΗΠΑ

Στο 2ο ετήσιο "Greensboro Dance Festival", που θα γίνει στο Wetherspoon Art Museum των ΗΠΑ στις 22 Μαρτίου, παίρνει μέρος ένας δικός μας άνθρωπος, η εικαστικός /performer Alexandra Perri που έχει μεγαλώσει στην Κρήτη.

Το Φεστιβάλ, που τείνει να γίνει θεσμός στην Αμερική, διοργανώνεται και παρουσιάζεται από το Πανεπιστήμιo της Βόρειας Καρολίνας (University of North Carolina Greensboro) και τις Sugarfoote Productions.

Συνολικά, στο 2ο ετήσιο "Greensboro Dance Festival" παρουσιάζονται συμμετοχές από 9 χώρες με θέμα το χορό για κάμερα, σε μια προσέγγιση πέρα από τα συνηθισμένα δεδομένα του χορού.

Η performance της Alexandra Perri είναι η ελληνική συμμετοχή του φεστιβάλ.

Η Alexandra Perri έχει σπουδάσει εικαστικά στο Brighton-UK και Λονδίνο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε όλες τις φωτογραφίες, σε ένα concept που η καλλιτέχνις επιμελείται και εκτελεί, αποτυπώνεται το αστικό τοπίο να αλλάζει, καθώς η καλλιτέχνις ως μπαλαρίνα "εξελίσσεται" και γίνεται ένα με την επιθυμία της. Η Performance λαμβάνει χώρα στο αστικό τοπίο του Ηρακλείου και της Αθήνας (με τη συμμετοχή των φωτογράφων Stavros Tsiatas και GM Labrakis).

Η μπαλαρίνα στο αστικό τοπίο περνάει από διάφορα στάδια ξεκινώντας από σύμβολα (πουέντ), έως την "απομόνωση". Το τοπίο φτάνει από το φως στη σκιά, σε ένα σκοτεινό χώρο, συμβολίζοντας την επιθυμία του καλλιτέχνη να ξεχωρίσει. Το project εκφράζει αυτήν την επιθυμία του καθημερινού ανθρώπου που ζει στο αστικό τοπίο να "πετάξει", και να ξεπεράσει την ανθρώπινη υπόστασή του. Για να ξεπεράσει ο άνθρωπος την υπόστασή του, ανακαλύπτει την πιο σκοτεινή πλευρά του.

Σχόλια