default-image

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Κρήτη
Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταβολή των πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και η έγκριση σειράς αναπτυξιακών έργων στους Δήμους Κισσάμου και Βιάννου (Έργα υποδομών και άρδευσης), ήταν τα κύρια θέματα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη Παναγιώτη, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, του βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη, και των δημάρχων Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σγουρίδης, μετά την τοποθέτηση των δύο βουλευτών και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε ότι ο Μάρτιος είναι μήνας πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων, για την χορήγηση των οποίων απαιτείται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) δεδομένης της τροποποίησης των ποσών ανά καθεστώς σύμφωνα με το Εθνικό πρόγραμμα όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ε.Ε. Επιπρόσθετα επισήμανε ότι οποιαδήποτε πληρωμή θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι δικαιούχοι αποστείλουν και ηλεκτρονικώς τον αριθμό μητρώου συναλλασσομένου στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου και Καλαμίου (Δήμος Βιάννου), ενός έργου πνοής για την τοπική κοινωνία, καθώς και γενικότερη προσπάθεια αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του Δήμου Κισσάμου. Ο υφυπουργός υπήρξε θετικός ως προς την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων, υπό την προϋπόθεση να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, συμμετέχοντος και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη προκειμένου να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος του έργου.

Επιπλέον, οι δύο βουλευτές και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στην αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας, καθώς και στην επιτακτική σημασία επίλυσης του εν λόγω ζητήματος. Οι συμμετέχοντες κατέστησαν σαφές ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος θα αποβεί ποσοτικά και ποιοτικά ζημιογόνα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη να δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχει ο Δήμος Βιάννου, καθώς και ο Δήμος Κισσάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News