Κρήτη

Ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με κεφαλαλγίες

Την έναρξη δωρεάν ομάδων ψυχολογικής παρέμβασης για τη διαχείριση των χρόνιων κεφαλαλγιών ανακοίνωσε το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα δύο τελευταία χρόνια το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω από προγράμματος ΑΛΓΕΑ (www.algea.com.cy), διεξάγει μια σειρά μελετών και παρεμβάσεων για το χρόνιο πόνο.

Το επόμενο βήμα της συνεργασίας των δύο Τμημάτων Ψυχολογίας είναι η οργάνωση ομάδων ψυχολογικής παρέμβασης σε άτομα με χρόνιες κεφαλαλγίες. Στα πλαίσια της παρέμβασης αυτής θα συζητηθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον πόνο και θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες "ψυχολογικές" ασκήσεις που θα έχουν ως στόχο την καλύτερη διαχείριση του πονοκεφάλου και των συνεπειών του.

Η παρέμβαση θα περιλαμβάνει 8 ομαδικές συναντήσεις διάρκειας 1 ½ ώρας. Οι ομάδες αναμένονται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο 2015. Μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε αν υποφέρετε από χρόνιες κεφαλαλγίες, είστε 18-70 χρονών, δεν αντιμετωπίζετε δυσκολίες μνήμης, και ζείτε στο Ηράκλειο ή το Ρέθυμνο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 69 77 37 17 57 ή να στείλετε μήνυμα στο flourimagdalini@gmail.com (κ. Μαγδαληνή Φλουρή, Κλινική Ψυχολόγος, υποψ. διδάκτωρ Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

Σχόλια