default-image

"Θηλιά" τα χρέη για την ΟΑΣΝΗ

Κρήτη
"Θηλιά" τα χρέη για την ΟΑΣΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο κινδυνεύει να βάλει η ΟΑΣΝΗ στα γραφεία της, καθώς συσσωρευμένα χρέη ετών και περικοπές τής προκαλούν οικονομική ασφυξία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γιώργο Τζωρτζάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη, μόνο οι οφειλές προς το ΙΚΑ για την ασφάλεια της μίας υπαλλήλου ανέρχονται στις 50.000 ευρώ.

Προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο ο Γιώργος Τζωρτζάκης κάλεσε τους παραγωγούς μαζί με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους να αφήνουν το ποσό των 5 ευρώ έκαστος για τη συνέχιση λειτουργίας του γραφείου.

Γ. Τζωρτζάκης: «Ο χρόνος πιέζει τους αγρότες, την ανάπτυξη και την παραγωγή»

Στο μεταξύ, "αγκάθι" για τους αγρότες αποτελεί η νέα ΚΑΠ που αδικεί κατάφωρα τους αγρότες της Κρήτης, καθώς τα περιθώρια βελτιώσεων είναι μικρά. Με πολλά "θα" και δεσμεύσεις για την προώθηση των θεμάτων τους έως το καλοκαίρι και η συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χθες το μεσημέρι, ενώ έπεται και δεύτερη την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στο ράδιο 9,84 και την Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ επισήμανε ότι ο χρόνος πιέζει τους αγρότες για την επιβίωσή τους και πως ο σχεδιασμός του υπουργείου για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Β. Αποστόλου είπε ότι από σήμερα ξεκινούν οι πληρωμές στα υπόλοιπα των επιδοτήσεων των αγροτών και σε ό,τι άλλες οικονομικές εκκρεμότητες υπάρχουν, με χρονοδιάγραμμα λήξης τους τρεις μήνες.

Επίσης υποσχέθηκε ότι στην τροπολογία των 100 δόσεων παραμένει το αφορολόγητο στις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, το αγροτικό ρεύμα θα μειωθεί φτάνοντας στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θα μειωθεί κατά 50%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News