default-image

Κοινωφελής Εργασία: 490 οι θέσεις στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κοινωφελής Εργασία: 490 οι θέσεις στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Δήμος Ηρακλείου για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής Αρχής προκειμένου να αρθεί η αδικία στην κατανομή των θέσεων απέφεραν καρπούς. Έτσι, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε το Δήμο ότι με βάση τον πληθυσμό του Ηρακλείου δικαιούται και θα λάβει 490 θέσεις εργασίας.

Είχε προηγηθεί επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, την οποία υπέγραφε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Κώστας Βαρδαβάς, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, καθώς έχουν συνενωθεί με αυτόν πολλοί αγροτικοί δήμοι που σε συνδυασμό με το μεγάλο αστικό του κομμάτι δημιουργούν αυξημένες ανάγκες. Η υποστελέχωση την οποία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά το μέτρο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, καθιστά αδύνατη την παροχή υπηρεσιών σε πολλές νέες αρμοδιότητες που προέκυψαν από το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μπορεί να μη λύνει το πρόβλημα αποτελεί όμως σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που καταβάλλουμε έστω και για πέντε μήνες. Η οριστική κατανομή των θέσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση επεφύλασσε σ' εμάς μία δυσάρεστη έκπληξη. Δηλαδή, ενώ η κατανομή έγινε όπως προβλέπεται με πληθυσμιακά κριτήρια, ο αριθμός των ωφελούμενων για τον Δήμο Ηρακλείου ήταν μικρότερος κατά 170 άτομα από αυτούς που κανονικά εδικαιούτο. Θεωρούμε ότι οι άνεργοι δημότες μας πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες με αυτούς όλης της χώρας και ότι ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο μέγεθος του Δήμου μας και στις ανάγκες του.

Για όλους του παραπάνω λόγους ζητούμε από εσάς να άρετε την αδικία που έχει υποστεί ο Δήμος Ηρακλείου και να μας εγκρίνετε τις θέσεις ωφελούμενων, όπως δικαιούμαστε».

Μετά τη νέα κατανομή ο Δήμος Ηρακλείου θα αποστείλει στο υπουργείο Εργασίας μέχρι αύριο τις ειδικότητες που θέλει να προκηρυχθούν, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News