default-image

Ερώτηση "Ενεργών Πολιτών" για το οικόπεδο στην Ικάρου

Κρήτη
Ερώτηση "Ενεργών Πολιτών" για το οικόπεδο στην Ικάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό κατέθεσε σήμερα η Δημοτική Παράταξη του Ηλία Λυγερού, "Ενεργοί Πολίτες" σχετικά με την οικοπεδική έκταση επί της Λ. Ικάρου, πλησίον του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης".

Οι "Ενεργοί Πολίτες" ζητούν να έρθει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα με πρόσκληση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών και υπηρεσιών (Δήμου και Περιφέρειας και δημοτών)

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Θέμα: Νομιμότητα ενεργειών Δημοτικών υπηρεσιών και εταιρειών

Αφορά στην οικοπεδική έκταση επί της Λ. Ικάρου (πλησίον αεροδρομίου)

Κύριε δήμαρχε

1. Σας είναι γνωστό ότι υπάρχει αγωγή προς τον Δήμο Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ) από ενοικιαστή δημοτικής οικοπεδικής έκτασης με την οποία ζητά αποζημίωση για πράξεις και παραλήψεις δημοτικών υπηρεσιών, ύψους (206.000,00 ευρώ).

2. Σας είναι γνωστό ότι η ΔΕΠΑΝΑΛ έχει μισθώσει και ταυτόχρονα, ο πρώην Δήμος Ν. Αλικαρνασσού έχει πουλήσει κοινό τμήμα οικόπεδου (περίπου 1200 τ.μ) σε διαφορετικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές διαφορές με κατηγορούμενο τον Δήμο.

3. Στο ίδιο οικόπεδο έχει γίνει:

α) κατάτμηση οικοπέδου - χωρίς να είναι ευδιάκριτη η νομιμότητα μιας τέτοιας πράξης

β) υπενοικίαση τμήματος σε τρίτο χωρίς κάτι τέτοιο να αναφέρεται, σαν δυνατότητα, στο αρχικό συμφωνητικό.

4. Σας είναι γνωστό ότι για την εξυπηρέτηση (!!!!) των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων ο Δήμος προχώρησε την κατασκευή παράπλευρης Δημοτικής οδού, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει έγκριση τέτοιας ενέργειας.

5. Η παραπάνω οδός χρησιμοποιήθηκε παράνομα για να δοθεί κυκλοφοριακή σύνδεση σε επιχείρηση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Επειδή στην εν λόγω σύνδεση δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου λωρίδα επιτάχυνσης, αλλά βγαίνει απ ευθείας στην Λ. Ικάρου, στην περίπτωση ατυχήματος, ποιος θα φέρει την ευθύνη;

6. Σας είναι γνωστό επίσης ότι έχουν εκδοθεί σειρά βεβαιώσεων, εγκρίσεων κλπ, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις δίνοντας την εντύπωση, πως οι υπηρεσίες «πελαγοδρομούν ή…».

7. Σας είναι γνωστό ότι παραπλεύρως του συγκεκριμένου οικοπέδου (κι εντός του αρχικού κληροτεμαχίου 4) υπάρχουν κτίσματα και εκτάσεις οι οποίες όπως αναφέρεται και στην έκθεση κατάστασης ακινήτου (κ. Μουτσόπουλος Εμμ. Απρίλης 1996) ανήκουν σε δημότες, οι οποίοι έχουν και σχετικά παραχωρητήρια του Ελληνικού κράτους. Παρ' όλα αυτά όμως το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν σειρά παρεμβάσεων από υπηρεσίες που στοχευμένα αμφισβητούν τη νόμιμη κατοχή, αλλά και χωρίς, ο Δήμος, να έχει πάρει σχετική απόφαση.

8. Τέλος θα πρέπει να γίνει γνωστό σε εσάς και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο το περιεχόμενο της σχετικής πραγματογνωμοσύνης που έχει συνταχθεί (ΤΕΕ/ΤΑΚ) ώστε να έχετε γνώση για όλες τις πλευρές του θέματος.

Με την παρούσα επίκαιρη ερώτηση, ζητάμε να έρθει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το παραπάνω αναφερόμενο θέμα με πρόσκληση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών και υπηρεσιών ( Δήμου και Περιφέρειας και δημοτών).

Το θέμα έπρεπε να έχει έρθει για συζήτηση ( μετά την απόσυρση του σε παλαιότερη συνεδρίαση) μετά την αρχική συζήτηση στον οικονομική επιτροπή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News