default-image

Σήμερα εξετάζεται η τύχη της 14χρονης Νίκης από τον ΕΟΠΥΥ

Κρήτη
Σήμερα εξετάζεται η τύχη της 14χρονης Νίκης από τον ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συγκίνηση και παράλληλα την άμεση κινητοποίηση ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Υγείας προκάλεσε το ρεπορτάζ για τη 14χρονη Νίκη από το Ηράκλειο, που τρία ολόκληρα χρόνια τώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Το κοριτσάκι ταλαιπωρείται από μια σπάνια ασθένεια, η οποία δημιουργεί πολλαπλές στενώσεις αρτηριών και αγγείων στην κοιλιακή χώρα, τα νεφρά, το έντερο και το ένα κάτω άκρο.

Με το θέμα να έχει προκαλέσει μεγάλη ευαισθητοποίηση, κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Υγείας, τα γραφειοκρατικά εμπόδια όσον αφορά στην υπόθεση μεταφοράς του σε ειδική κλινική των ΗΠΑ για να χειρουργηθεί φαίνεται να ξεπερνιούνται. Την ίδια ώρα σημειώνεται έκρηξη ανθρωπιάς από απλούς πολίτες, φορείς και σωματεία, που ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί στέκεται στο πλευρό της οικογένειας της μικρής. Η αχτίδα αισιοδοξίας για τη 14χρονη Νίκη ήρθε όταν, όπως τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, «ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Υγείας ότι σήμερα θα μπει το θέμα στον ΕΟΠΥΥ. Οπότε και από την Τρίτη το παιδί θα μπορεί να ταξιδέψει για τη σωτηρία του».

Υπενθυμίζουμε πως μοναδική ευκαιρία προκειμένου το κορίτσι να γίνει καλά αποτελεί η μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μίσιγκαν έως τις 17 του Μάρτη, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με το ποσοστό κάλυψης των εξόδων όμως να ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ. Ποσό αδύνατο να καλυφθεί τόσο από το ασφαλιστικό ταμείο, όσο και από τους γονείς της. Εξού και κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και οι πολίτες.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News