Κρήτη

Στην ευρωβουλή οι ζημιές των καλλιεργειών στο Δήμο Πλατανιά

Την άμεση αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών και αβοκάντο του Δήμου Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή την Παρασκευή 6/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2015 στο Δήμο Πλατανιά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είχαν σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της παραγωγής εσπεριδοειδών και αβοκάντο.

Μάλιστα οι μεγαλύτερες καταστροφές καταγράφονται στις καλλιέργειες πορτοκαλιών της ποικιλίας Μέρλιν, ενώ καταστροφική ζημιά υπέστησαν και οι καλλιέργειες αβοκάντο με το 30% της συνολικής παραγωγής να έχει πέσει στο έδαφος.

Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο αγρότες της περιοχής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ο Νότης Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ των παραγωγών εσπεριδοειδών και αβοκάντο του Δήμου Πλατανιά και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Αποζημιώστε τους κατοίκους της Σάμου λέει ο ίδιος

Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων της ακριτικής Σάμου ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή την Παρασκευή 6/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το ακριτικό νησί της  Σάμου τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2015 προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στο Δήμο όσο και στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Μάλιστα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου έχουν καταγραφεί ζημίες που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000€.

Και ο Νότης Μαριάς συνεχίζει παρατηρώντας ότι αναφορικά με το μέγεθος της καταστροφής, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας της 10ης Φεβρουαρίου 2015 συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας μαζί με περιπολικά οχήματα της αστυνομίας προσπαθούσαν να κρατήσουν το δρόμο ανοικτό προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή ποια μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που σημειώθηκαν στο νησί λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σχόλια