default-image

Νέες αποκαλύψεις: "Τον τραβούσαν με ιμάντα απ' το λαιμό..."

Κρήτη
Νέες αποκαλύψεις: "Τον τραβούσαν με ιμάντα απ' το λαιμό..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες αποκαλύψεις και επιθέσεις στον Βαγγέλη που σοκάρουν αποκάλυψε η εκπομπή "Φως στο Τούνελ", στη σκιά μάλιστα του πορίσματος-"βόμβα" της ΕΔΕ που επιβεβαιώνει τις ευθύνες που υπάρχουν και το σκηνικό βίας που επικρατούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Άφωνοι οι τηλεθεατές άκουσαν τα όσα ένας ακόμη φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων τόλμησε και αποκάλυψε, ένα ακραίο περιστατικό βίας που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στο χώρο της Σχολής.

«Δέχτηκε άγρια επίθεση λίγο πριν χαθεί»

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή, μια εβδομάδα περίπου μετά τις εκλογές τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα. Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και, όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Ο Βαγγέλης, σύμφωνα με το μάρτυρα, αναστατωμένος πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει. Ο 20χρονος εκείνη την ημέρα δεν ξεμύτισε από το δωμάτιο του.

Ο Βαγγέλης το τελευταίο διάστημα φαινόταν καταβεβλημένος. Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.

Ο πρόεδρος της επιτροπής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, περιέγραψε την πίκρα που ένιωσε όταν άκουσε από τους ίδιους τους φοιτητές τις καταγγελίες σε βάρος του αγνοούμενου.

«Να παραιτηθεί ο διευθυντής»

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα-καταπέλτης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης επιβεβαιώνει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας από παρέα συμφοιτητών. Πρόκειται για εσωτερική έρευνα που έχει να κάνει με τυχόν ευθύνες υπευθύνων της Σχολής και δεν έχει σχέση με την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει το πόρισμα τριμελούς επιτροπής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" και κατόπιν αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Παράλληλα ζητεί από τον ΕΛΓΟ να διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμα που διενήργησε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου για την αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

«Μόλις προ ολίγου», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αποστόλου, «περιήλθε σε γνώση μου η διενεργηθείσα πορισματική έκθεση στη Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων όπου διαπιστώνεται ότι έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνον σε περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υποδομή της Σχολής.

Κατόπιν αυτού ζήτησα ήδη από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, την κατεπείγουσα διαβίβαση της πορισματικής έκθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με τις διαπιστώσεις της πορισματικής έκθεσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News