default-image

Θετικά μηνύματα για Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-πίστα καρτ

Κρήτη
Θετικά μηνύματα για Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-πίστα καρτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακινείται το θέμα με το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, όπως και με την πίστα καρτ που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, μετά από χρόνια εγκατάλειψης των σημαντικών αυτών χώρων για την πόλη και κατόπιν αναφορών και σειράς δημοσιευμάτων. Θυμίζουμε ότι το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει μείνει εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και η πίστα καρτ από το 2010.

Τώρα φαίνεται να εμφανίζονται στον ορίζοντα θετικά μηνύματα για την επαναλειτουργία τους. Όσον αφορά το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο είναι στη δικαιοδοσία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), μετά τη λεηλασία που δέχτηκε από αγνώστους έχει κάνει φτερά το μεγαλύτερο μέρος του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του. Αναγκαία προκειμένου να επαναλειτουργήσει είναι η διαδικασία οικονομοτεχνικής μελέτης και φυσικά το να αγοραστούν ξανά όσα εκλάπησαν. Δηλαδή να δοθούν και πάλι λεφτά για κάτι που αφέθηκε στη μοίρα του.

Σε χωματερή έχει μετατραπεί ο χώρος της πίστας καρτ στην Αλικαρνασσό

Από την άλλη, σχετικά με την πίστα καρτ Αλικαρνασσού, ο χώρος ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου και την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το χώρο τις επόμενες ημέρες.

Χθες πάντως στα γραφεία της ΔΗΚΕΗ, στην Ανδρόγεω, στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπου μεταξύ των άλλων τέθηκε και το θέμα για την πορεία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή σύσκεψη

Μιλώντας σχετικά λίγο μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) Γιώργος Τσαγκαράκης είπε: «Όταν παραλάβαμε το κομμάτι αυτό ο χώρος ήταν διαλυμένος. Πραγματικά απόρησα για το πώς αφέθηκε ένα τόσο σημαντικό για την πόλη μας έργο στη μοίρα του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Έχουν κλαπεί σχεδόν όλα τα εξαρτήματα και ο εξοπλισμός που είχε. Και όσα απέμειναν έχουν καταστραφεί από τη φθορά του χρόνου. Επισκεφτήκαμε το χώρο, τραβήξαμε φωτογραφίες και αυτή τη στιγμή προχωράμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί. Όμως, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και το ερώτημα είναι πόσο θα στοιχίσει το να μπορέσει και πάλι να εξοπλιστεί.

Παρουσιάζεται λοιπόν η ανάγκη οικονομοτεχνικής μελέτης, με την οποία θα μάθουμε πόσο θα κοστίσει η διαδικασία αγοράς του απαιτούμενου εξοπλισμού. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε προσφορές. Στο χθεσινό Συμβούλιο πέρασε η πρόταση να αναθέσουμε σε εταιρεία τη μελέτη. Κατόπιν θα αρχίσουμε σαν ΔΗΚΕΗ να το φτιάχνουμε τμήμα-τμήμα, ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Πρέπει να πω, πάντως, πως ήδη έχω έρθει σε συμφωνία με το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο έχει φέρει έναν προσομοιωτή. Προσπαθούμε να γίνει πρόσληψη προσωπικού που θα εργαστεί στο χώρο. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι πολύ σημαντικό για το Ηράκλειο και είναι τραγικό που το αφήσαμε και ερήμωσε».

Σκέψεις για την αξιοποίηση της πίστας καρτ

Αναφορικά, τώρα, με την πίστα καρτ, ένα χώρο 25 στρεμμάτων δίπλα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό, η κ. Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, η οποία εκτελεί χρέη αντιδημάρχου αμισθί για θέματα Δημοτικής Περιουσίας, δήλωσε: «Ο χώρος ανήκει στο Δήμο και τον χειρίζεται το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας. Ο δήμαρχος Ηρακλείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κάνει κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με τις σκέψεις και τις προοπτικές αξιοποίησης του χώρου. Ο χώρος ήταν δεσμευμένος τόσα χρόνια. Είχε ξεκινήσει μια διαδικασία με τον κ. Μαχλά, η οποία δεν ευοδώθηκε. Οπότε τώρα μπαίνει και πάλι στο πλαίσιο αξιοποίησής του».

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News