default-image

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διαψεύδει το διοικητή του ΙΚΑ

Κρήτη
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διαψεύδει το διοικητή του ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάψευση ότι έχει λάβει επιστολή από το διοικητή του ΙΚΑ για σύγκληση σύσκεψης με αντικείμενο το κλείσιμο ή όχι του Υποκαταστήματος της οδού Αγίου Μηνά προχωρά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Η διοίκηση του ΕΚΗ διαψεύδει επίσης ότι οι φορείς του Ηρακλείου ζητούν το κλείσιμο του Υποκαταστήματος στη Νέα Αλικαρνασσό και τη μεταφορά των υπηρεσιών του στην Αγίου Μηνά, δηλώνοντας την πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου για λειτουργία και των τριών υποκαταστημάτων καθώς και για την επαναλειτουργία όσων έκλεισαν, ενώ παράλληλα ζητά να γίνει σύσκεψη των φορέων με αντικείμενο τη λειτουργία όλων των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διαψεύδει το διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος χθες το μεσημέρι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι έχει αποσταλεί επιστολή στους φορείς του Ηρακλείου, συμπεριλαμβανομένου και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, προκειμένου να συγκληθεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει ο ίδιος, με αντικείμενο το κλείσιμο ή όχι του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, όπως επίσης ρητά διαψεύδει ότι οι φορείς του Ηρακλείου ζητούν το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Νέα Αλικαρνασσό και μεταφορά των υπηρεσιών του στο Υποκατάστημα του Αγίου Μηνά», αναφέρει στην επιστολή-ανακοίνωσή του το ΕΚΗ.

«Η πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου», συνεχίζει, «είναι η λειτουργία και των τριών Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς και η επαναλειτουργία και των υπολοίπων Υποκαταστημάτων που αυθαίρετα έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση όπως αυτό των Μοιρών, Χερσονήσου κ.ά.

Ο κ. Σπυρόπουλος θα πρέπει να μας απαντήσει:

Πώς είναι δυνατόν τα υπόλοιπα καταστήματα  να "σηκώσουν το βάρος" εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και εργοδοτών που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα ΙΚΑ Αγίου Μηνά (γίνονται κατά Μ.Ο. γύρω στις 7.000 συναλλαγές το μήνα!!! ενώ για το μήνα Δεκέμβρη ανήλθαν στις 10.000) όταν σήμερα που μιλήσαμε οι ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου στα συγκεκριμένα υποκαταστήματα είναι πολύ μεγάλη;

Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αξιοποίηση ενός ιδιόκτητου πενταώροφου κτιρίου, με τη στέγαση του ολιγομελούς περιφερειακού διοικητικού οργάνου του Ιδρύματος;

Να σημειωθεί ότι από τις 7.000 συναλλασσόμενους, που πολλοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, θα αναγκαστούν να αλλάξουν και δύο συγκοινωνίες για τη μετακίνησή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με επιστολή του τόσο στον αρμόδιο υπουργό όσο και στον διοικητή του ΙΚΑ παραθέτει τις θέσεις του και παράλληλα εκφράζει την επιθυμία του για σύσκεψη των φορέων της πόλης μας, με αντικείμενο τη λειτουργία των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην πόλη μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News