Κρήτη

Το βίντεο του Βαγγέλη και η συνέντευξη της Α. Νικολούλη (videos)

Η κακή ανάλυση στο βίντεο που φαίνεται να απεικονίζει ένα νεαρό πολύ κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων με βάση το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, εμποδίζει τον καθορισμό της ταυτότητας του συγκεκριμένου προσώπου.

Το βίντεο που ήθελε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να κινείται σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή, είναι εξαιρετικά κακής ποιότητας γεγονός που εμποδίζει την περαιτέρω ανάλυσή του. Ουσιαστικά δηλαδή το συγκεκριμένο θέμα με βάση το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από το πρατήριο υγρών καυσίμων, κλείνει εδώ μιας και κανείς με τη δύναμη της τεχνολογίας, δεν μπορεί να αποφανθεί για την ταυτότητα του νεαρού.

Το συγκεκριμένο βίντεο μέχρι και χθες ήταν το μοναδικό ντοκουμέντο που ενδεχομένως να ήταν ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., όσον αφορά την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες για πάνω από οκτώ ώρες ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν βάλει στο μικροσκόπιο καρέ-καρέ το συγκεκριμένο βίντεο χωρίς όμως το αποτέλεσμα να ήταν το αναμενόμενο, μιας και η κακή ποιότητα εμποδίζει την περαιτέρω ανάλυσή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» η δημοσιογράφος κ. Αγγελική Νικολούλη σχολίασε τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών με φόντο την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η κ. Νικολούλη μίλησε για μία ομάδα νεαρών Κρητικών που φαίνεται να ασκούσαν μία μορφή ψυχολογικής βίας στο Βαγγέλη. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτό να ήταν ένα πρόβλημα που διήρκησε για αρκετό διάστημα. Ωστόσο η ίδια δεν επιρρίπτει ευθύνες στη Σχολή, υπογραμμίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση, σύμφωνα με την οποία θα βγουν σε λίγο καιρό και τα συμπεράσματα.

Όσον αφορά την πιθανή συμμετοχή πολιτικού στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη η ίδια τόνισε ότι από τη δική της έρευνα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο και βεβαίως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο το ερευνά ήδη η αστυνομία.

Κάνοντας έκκληση στους Κρητικούς είπε ότι ως μάνα της είναι αδιανόητο ότι μία μητέρα μπορεί να αποτρέψει το παιδί της στο να μιλήσει για την υπόθεση του Βαγγέλη καλώντας όσους γνωρίζουν κάτι να το καταθέσουν με στόχο να βρεθεί ο Βαγγέλης.

Δείτε τη συνέντευξη από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

 

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων όσο και στην ελληνική πρωτεύουσα. Μάλιστα στην Αθήνα η πρωτοβουλία με φόντο τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά έχει συγκινήσει πολύ την οικογένεια, που με ψυχραιμία, αλλά και αγωνία ψάχνει μία καλή είδηση για τον Βαγγέλη.

Ο ερευνητής Φώντας Βρόσγος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των ερευνών ενώ και ο ίδιος μίλησε για όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

 

Επίσης ο κ. Βρόσγος αποκάλυψε ότι σήμερα οι αστυνομικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο δύο μαρτυρίες που θέλουν τον Βαγγέλη να εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη και μία δεύτερη που θέλει τον Βαγγέλη να εμφανίζεται στη Χαλκιδική, ενώ ήδη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών βοηθάει στις έρευνες με σημείο αναφοράς μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια