default-image

Δίκη Ακουμιανάκη: "Καθημερινά περιστατικά μέθης στο Ρέθυμνο"

Κρήτη
Δίκη Ακουμιανάκη: "Καθημερινά περιστατικά μέθης στο Ρέθυμνο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011 ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ.

H δίκη συνεχίστηκε από το πρωί με την κατάθεση μιας από τις φίλες  της άτυχης κοπέλας.

Η μάρτυς, αφού αναφέρθηκε στη Στέλλα Ακουμιανάκη την οποία χαρακτήρισε λογική και συνεσταλμένη με στόχους για τη ζωή και απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση της υπεράσπισης, επισήμανε ότι στο Ρέθυμνο υπάρχουν παιδιά που κάνουν, όπως είπε, ακραία κατανάλωση αλκοόλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πίνουν μέχρι και 6 ποτά».

Ιδιοκτήτης καταστήματος που επίσης εξετάστηκε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν είχε τη 16χρονη στο κατάστημά του, ενώ, τη συγκεκριμένη ημέρα, η παρέα της, δηλαδή η ίδια και οι δύο κατηγορούμενοι, ήπιαν δύο ποτά για την περίπου μισή ώρα που παρέμειναν στο μαγαζί και στη συνέχεια έφυγαν.

Στον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών μέθης από το νοσοκομείο αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο ένας από τους τρεις ειδικευόμενους γιατρούς που ήταν σε εφημερία το βράδυ που μεταφέρθηκε η 16χρονη.

Εξέφρασε την άποψη, αν και αυτός δεν επιλήφθηκε του συμβάντος, ότι η εικόνα της έμοιαζε με σύνηθες περιστατικό μέθης.

«Την είδα στο φορείο σε στάση ανάνηψης με ορό να κοιμάται ήσυχα χωρίς να δείχνει κάτι. Δεν είδα κάτι το ανησυχητικό. Στο Ρέθυμνο έχουμε πολλά περιστατικά μέθης σχεδόν καθημερινά. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως κλασική μέθη», είπε.

Ο μάρτυρας δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχωρίζονται οι εφημερίες στο νοσοκομείο, ενώ κλήθηκε να απαντήσει για το αν στα ΤΕΠ υπάρχει η παρουσία και ειδικευμένου γιατρού σε συνδυασμό με το αν οι ειδικευόμενοι μπορούν να ανταποκριθούν στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

Με δεδομένη μάλιστα τη δραματική εξέλιξη του συγκεκριμένου συμβάντος, ετέθη το ερώτημα αν μετά την αρχική εκτίμηση και εξέταση έπρεπε να είχε γίνει επανεξέταση της ασθενούς.

Η εξέταση του μάρτυρα διεκόπη για τις 13:00, όποτε και θα ξαναρχίσει η δίκη.

Και σήμερα πάντως ο πατέρας της 16χρονης στο περιθώριο της δίκης επέμενε στην άποψη ότι η κόρη του ουσιαστικά δηλητηριάστηκε αφού εξαναγκάστηκε να καταναλώσει την ποσότητα του αλκοόλ.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News