default-image

Με παρέμβαση του δημάρχου άνοιξε ο ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους

Κρήτη
Με παρέμβαση του δημάρχου άνοιξε ο ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, έληξε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους, που είχε κλείσει νωρίς το πρωί από τους ιδιοκτήτες της έκτασης.

Ο κ. Λαμπρινός, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, δέχθηκε να γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των ιδιοκτητών στο χώρο του ΧΥΤΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα άρουν τον αποκλεισμό.

Τούτο έγινε δεκτό και στη συνάντηση, όπου ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, κ. Γιάννης Μαστοράκης, διευθετήθηκε το θέμα της καταβολής των ενοικίων μετά και την εκ μέρους τους γραφειοκρατική τακτοποίηση. Έτσι μετά την έγκριση και του εντάλματος πληρωμής τα χρήματα θα καταβληθούν το επόμενο διήμερο.

Όσον αφορά στο αίτημα για επαναλειτουργία του εργοστασίου βιοξήρανσης, τονίστηκε στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τον τρόπο λειτουργίας του, και όταν ολοκληρωθεί θα συζητήσουν και επί αυτού του ζητήματος.  

Γ. Καραντινός

«Επρόκειτο για προκαταβολή το επτά μηνών, όχι για οφειλές. Ο δήμαρχος και εγώ είχαμε δώσε διαβεβαίωση στους ιδιοκτήτες ότι θα γίνει η πληρωμή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γ. Καραντινός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και συνέχισε «είχε γίνει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και τους ενημερώσαμε για αλλαγή στο νομικό πλαίσιο, καθώς και την υποχρέωση τους να υποβάλλουν στο taxisnet το συμβόλαιο για να πληρωθούν. Αν το είχαν πράξει θα είχαν πληρωθεί σήμερα το κατέθεσαν... αύριο το αργότερο μεθαύριο θα έχουν πληρωθεί», επεσήμανε ο κ. Καραντινός για το θέμα.  

Γ. Ρασούλης

«Είδαμε μια εικόνα σήμερα στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων που μας δημιούργησε απορίες. Πριν ένα μήνα δεν υπήρχε αυτή η εικόνα. Ο εργολάβος έχει ευθύνη γι' αυτή την εικόνα και όχι ο δήμος Ηρακλείου. Θα αναζητήσουμε ευθύνες από τον ΕΣΔΑΚ», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Ρασούλης και όταν ερωτήθηκε από τους κ.κ. Γιαλιτάκη και Λυγερό, αν πιστεύει ότι γίνεται αυτό, απάντησε ότι «δεν γνωρίζω γι' αυτό, θα αναζητήσουμε απαντήσεις».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News