Κρήτη

Γ. Τζωρτζάκης: "10 Μαρτίου η συνάντησή μας με τον υπουργό"

Συνάντηση των αγροτών της χώρας με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις 10 Μαρτίου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ στο Ράδιο 9,84 και με την ατζέντα να περιλαμβάνει όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το φορολογικό, τη διόρθωση βασικών σημείων της ΚΑΠ προς όφελος των αγροτών της Ελλάδος, το κόστος παραγωγής και τα αιτήματα περί της νέας γεωργίας με τους τομείς του σχεδιασμού καλλιεργειών και των προγραμμάτων παραγωγής.

Ιδιαίτερη η αναφορά περί της αναγκαιότητας σχεδιασμού στρατηγικής για τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων, όπως του ελαιολάδου, με την τιμή του σε Ιταλία και Ισπανία να ακουμπά τα 6 και 4 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην ελαιοπαραγωγική Ελλάδα με κόπο ακουμπά τα 3 ευρώ.

Αναφορικά με τις προσπάθειες που γίνονται τα ελληνικά προϊόντα να βρεθούν εκ νέου στην αγορά της Ρωσίας, ο κ. Τζωρτζάκης διευκρίνισε πως η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα για τα ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια είναι μόνο η αρχή και έπεται η συνέχεια, συμπεριλαμβανομένων και των κηπευτικών της Κρήτης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Σχόλια