default-image

Επίσκεψη Σημανδηράκη στο Πρότυπο-Πειραματικό Ηρακλείου

Κρήτη
Επίσκεψη Σημανδηράκη στο Πρότυπο-Πειραματικό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το σπουδαίο διδακτικό έργο που παράγεται στο Πρότυπο-Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου ενημερώθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του στο σχολικό συγκρότημα στον Εσταυρωμένο ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ.  Σημανδηράκης συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Αλεξάκη, είχε συζήτηση-ενημέρωση από τους Συλλόγους Καθηγητών των δύο σχολείων.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σημανδηράκης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το εξαιρετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει και τόνισε ότι η κοινωνία εισπράττει αυτή τη θετική εικόνα τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς και ότι αυτή η κατάκτηση θα πρέπει να διαφυλαχτεί. Στην συζήτηση που ακολούθησε, έγινε αναφορά στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών δηλαδή εισαγωγικές εξετάσεις ή επιλογή με κλήρωση, όπως επίσης  στη λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα, του παράλληλου προτύπου και πειραματικού χαρακτήρα των σχολείων.

Από την συζήτηση έγινε σαφές ότι πριν οποιαδήποτε πρωτοβουλία, από το υπουργείο Παιδείας, για αλλαγές στην λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπαιδευτικοί στηριζόμενοι στη μακρά εμπειρία τους και έχοντας αξιολογήσει τις επιπτώσεις από τις κατά καιρούς μεταβολές στη λειτουργιά των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων θα πρέπει να έχουν κρίσιμο ρόλο στον διάλογο αυτό.  

Οι τυχόν αιφνιδιαστικές αποφάσεις του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Πρότυπων - Πειραματικών Σχολείων και ενδέχεται να εκπέμψουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία σχετικά με τη σημασία της αριστείας και της διάκρισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News