Κρήτη

Δρόμοι "χωματερές" από τον Μάρτιο στο Ηράκλειο (photos)

Τα χέρια ψηλά στον οδοκαθαρισμό της πόλης αναμένεται να σηκώσουν από τα μέσα Μαρτίου, οι λιγοστοί εργαζόμενοι στην υπηρεσία της Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου καθώς λήγει η σύμβαση σε 85 συμβασιούχους με 8μηνη απασχόληση, δηλαδή στους μισούς εργαζόμενους της υπηρεσίας!

Σε σύνολο περίπου 160 εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας, οι 85 αποχωρούν σε λιγότερο από ένα μήνα, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στη δημοτική Αρχή, η οποία  εναποθέτει τις ελπίδες της στη κάλυψη θέσεων από τους συμβασιούχους πεντάμηνης διάρκειας του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Αν δεν επισπευτούν διαδικασίες για τη πρόσληψη προσωπικού, από 21 Μαρτίου και μετά, δε θα γίνεται οδοκαθαρισμός στο Ηράκλειο, ξεκαθαρίζει στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου.

Όμως, το επίμαχο πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει ανάσα και στην υπηρεσία της Καθαριότητας δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακόμα και αν τρέξουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα (ενός μήνα) για τη κατάθεση - αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων μέχρι τη πρόσληψη τους, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ρασούλη να αναζητά λύσεις.

Σε επίπεδο χώρας, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά 32.000 πολίτες ενώ σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου, η κατανομή θέσεων αγγίζει τις 370, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι θα δρομολογηθεί λύση στα τέλη του μηνός.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο τηλεοπτικός φακός της "ΚΡΗΤΗ TV" κατέγραψε εικόνες με κάθε λογής σκουπίδια, που εναποθέτουν ασυνείδητοι στην ευρύτερη περιοχή των τειχών.

Σκουπίδια παντού που συνεχώς και επεκτείνονται… περιμένοντας τον καθαρισμό τους, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι άμεσα θα υπάρξει παρέμβαση από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, προσπάθεια που θα ενισχυθεί από τους δεκάδες εθελοντές.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια