Κρήτη

Στους ξέφρενους ρυθμούς του Καστρινού Καρναβαλιού το Ηράκλειο

Στους ξέφρενους ρυθμούς του βασιλιά Καρνάβαλου παραδόθηκε το Ηράκλειο, με το Καστρινό Καρναβάλι να σκορπίζει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, που από τις 4 το απόγευμα, οπλισμένοι με κέφι, συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσουν τους καρναβαλιστές, αποχαιρετώντας με κέφι και τρελή διάθεση την Αποκριά.

Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων με στολές εμπνευσμένες από τα παραμύθια ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα από τη Χανιώπορτα ακολουθώντας τη διαδρομή λεωφόρος Καλοκαιρινού-Ίδης-Δικαιοσύνης-πλατεία Ελευθερίας.

Πριν την παρέλαση η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασε ένα αποκριάτικο πρόγραμμα στη διασταύρωση Δικαιοσύνης, Ίδης και 1821. Στις 4 ακριβώς οι ξυλοπόδαροι του "ΟΜΜΑ" Studio, ακολουθούμενοι από την ομάδα "Σοκολατοποιοί", έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του καρναβαλιού και ακολούθησαν οι άλλες ομάδες με τη σειρά που είχαν κληρωθεί.

Αμέσως μετά τη μεγάλη παρέλαση οι ομάδες του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού οργάνωσαν ένα μοναδικό street party έξω από τη Λότζια, στο οποίο συμμετείχαν μερικές από τις καλύτερες σχολές χορού και χορευτικά σχήματα μοντέρνου χορού του Ηρακλείου, αλλά και οι καρναβαλικές ομάδες της πόλης. Έτσι, με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο ο - κατά γενική ομολογία - πετυχημένος κύκλος των τριών εβδομάδων των αποκριάτικων εκδηλώσεων κλείνει στο Ηράκλειο.

Τη σκυτάλη παίρνει την Κυριακή το ξακουστό Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, ενώ καρναβάλια γίνονται και σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Το γλέντι όμως δε σταματά εδώ, καθώς δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους και για την Καθαρή Δευτέρα.

Σχόλια