default-image

Δύο χρόνια για το δυστύχημα με το τρακτέρ

Κρήτη
Δύο χρόνια για το δυστύχημα με το τρακτέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά ένα χρόνο μειώθηκε η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε πρωτόδικα σε κατηγορούμενο που κάθισε στο σκαμνί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια μετά από τροχαίο δυστύχημα. Όλα ξεκίνησαν μετά από τροχαίο με τρακτέρ πριν από περίπου 8 χρόνια σε χωριό της ενδοχώρας που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα.

Τότε, όπως έγινε γνωστό, ο θανών - που ζούσε μόνιμα στην Αθήνα - βρισκόταν σε ένα ρακοκάζανο με παρέα, όταν για άγνωστο λόγο έφυγε από εκεί μαζί με ένα ακόμη άτομο και οι δυο τους επιβαίνοντας σε τρακτέρ βρέθηκαν σε αγροτικό δρόμο ανάμεσα σε λιόφυτα της περιοχής.

Κάπου εκεί σημειώθηκε και το τροχαίο, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο επισκέπτης στην Κρήτη, με το δεύτερο επιβαίνοντα, μετά το ντεραπάρισμα του τρακτέρ, ξημερώματα, να εξαφανίζεται. Στην περιοχή έσπευσαν να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό διερχόμενοι από το σημείο, ένα τζιπ του ΤΑΕ Ηρακλείου, που περιπολούσε τυχαία στην περιοχή, καθώς και αστυνομικοί, αλλά για τον τραυματία ήταν ήδη πολύ αργά. Μετά το περιστατικό η οικογένεια του νεκρού άρχισε να αναζητά τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα, αλλά και το ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος που οδήγησε στο θάνατο τον άνθρωπό τους.

Πρωτόδικα ο δεύτερος επιβάτης του τρακτέρ, που αρνείται κατηγορηματικά ότι οδηγούσε, υποστηρίζοντας πως στο τιμόνι του τρακτέρ ήταν ο νεκρός άνδρας, είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος δεν ήρθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο υπεράσπισής του, καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο οικογένειες δεν είναι καλές.

Λιποθύμησε η σύζυγος

Η γυναίκα του νεκρού, που άφησε πίσω του δύο παιδιά, κατά τη μαρτυρία της στο δικαστήριο λιποθύμησε και η δίκη διεκόπη μέχρι να συνέλθει. Κατά την αποδεικτική διαδικασία κατέθεσαν δύο αστυνομικοί που τότε βρέθηκαν στο σημείο, μετά το συμβάν, οι οποίοι υποστήριξαν - σύμφωνα πάντα με τα όσα εκείνοι πιστεύουν - ότι στο τιμόνι πιθανόν να ήταν ο νεκρός και όχι ο κατηγορούμενος.

Ιατροδικαστής: Ποιος οδηγούσε;

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ιατροδικαστής προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο ποιος από τους δύο άνδρες, ο νεκρός ή ο κατηγορούμενος, οδηγούσε τελικά το μοιραίο τρακτέρ. Όπως ανέφερε η επιστήμονας, τα χτυπήματα που έφερε στα πόδια ο νεκρός επιχειρηματίας είναι κακώσεις που παρατηρούνται κατά 99% σε άτομα που βρίσκονται στη θέση του οδηγού είτε σε οχήματα είτε σε τρακτέρ. Και αυτό γιατί υπάρχει το ταμπλό που είναι στο ίδιο ύψος των ποδιών που παρατηρούνται τα δίπλα κατάγματα, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως τέτοιου είδους τραύματα δεν μπορεί να φέρει οποίος κάθεται στο φτερό του τρακτέρ.

Παρ' όλα αυτά, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς του κατηγορουμένου, αλλά και τον μαρτύρων, και ζήτησε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος ως πρωτοδίκως. Τελικά, αποφασίστηκε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος, όμως να του επιβληθούν 2 χρόνια ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή, να επιβαρυνθεί με τα δικαστικά έξοδα και να ικανοποιήσει χρηματικά τη σύζυγο του νεκρού που κινήθηκε νομικά εναντίον του.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News