default-image

Έγιναν εθελοντές για χάρη του Μάνου

Κρήτη
Έγιναν εθελοντές για χάρη του Μάνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενήντα φιάλες αίματος ήταν το αποτέλεσμα εθελοντικής προσπάθειας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, ένα εγχείρημα το οποίο υλοποιήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου γυμναστή Μάνου Δασκαλάκη. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ η τόσο πρόωρη απώλεια του Μάνου ευαισθητοποίησε ακόμη και άτομα τα οποία δεν είχαν δώσει ποτέ ξανά αίμα.   

Η οικογένεια του συνεχίζει μια σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του παιδιού της και μέσα από αυτή να δοθεί το έναυσμα ώστε όλοι μας να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας προκειμένου η κοινωνία μας να πάει ένα βήμα πιο πέρα.

Μεταξύ άλλων η οικογένεια του ιδιαιτέρα αγαπητού στην τοπική κοινωνία γυμναστή αναφέρει:

«(…) Η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων υπήρξε συγκλονιστική, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αποτέλεσμα: πενήντα φιάλες αίμα, πάνω από είκοσι νέοι που έδωσαν εθελοντικά αίμα για πρώτη φορά, αυξάνοντας τον αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.

Η οικογένεια, παρά την απέραντη θλίψη της και το βαρύτατο πόνο της, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλλαν την απόλυτη επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής. Ιδιαίτερα τους φορείς που συμμετείχαν, όλους όσους "έδωσαν το αίμα τους" στη μνήμη του παιδιού μας, καθώς και όλους όσους ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν. Ακόμα περισσότερο να ευχαριστήσουμε τα πολλά νέα παιδιά του για πρώτη φορά και για χάρη του Μάνου μας έδωσαν αίμα, και απέδειξαν ακόμη μια φορά την αγάπη και εκτίμηση τους στον Μάνο τους και έδωσαν και πάλι ελπίδες και προοπτική για το μέλλον της περιοχής μας. (…)Θεωρούμε πως πρέπει να αναδείξουμε και να τονίσουμε τα μηνύματα της πρωτοβουλίας αυτής: Ότι γίνεται μαζικό, συλλογικό, σε μια κοινωνία είναι αποτελεσματικό και μόνο θετικά επιδρά και ότι οι νέοι μιας περιοχής έχοντας τα σωστά πρότυπα και υποδείγματα μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά και την κοινωνία σε καλλίτερες συνθήκες και πιο ανθρώπινες σχέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News