default-image

ΚΚΕ: Γλέντι και ομιλία στο Τεφέλι

Κρήτη
ΚΚΕ: Γλέντι και ομιλία στο Τεφέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ στο Τεφέλι. Στη συγκέντρωση μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ο κ. Συντυχάκης, μεταξύ άλλων είπε ότι «έχουμε πλέον τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την επίσκεψη του κ. Αποστόλου στη Λάρισα αμέσως την επομένη των προγραμματικών δηλώσεων. Εκεί συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των μπλόκων που στηρίζονται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και δεν αμφισβητούν την ευρωενωσιακή πολιτική και την ΚΑΠ και επανέλαβε το ίδιο τροπάρι τις ίδιες θέσεις που δεν απαλλάσσουν τον αγρότη από την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, για να μην αναφερθούμε στη δεκαετία του '80 που η Ελλάδα είχε θετικό αγροτικό ισοζύγιο και κατέληξε σήμερα να εισάγει το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών προϊόντων, ενώ της έχουν επιβληθεί ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Εκεί λοιπόν, στη Λάρισα, ο υπουργός δε συναντήθηκε με το συνεπές αγροτικό κίνημα και αυτό σηματοδοτεί τον προσανατολισμό και τις προθέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες».

Και επισήμανε ότι ο υπουργός τόσο κατά τις προγραμματικές θέσεις όσο και κατά την επίσκεψή τους στη Λάρισα «δεν είπε λέξη για τις περικοπές στις επιδοτήσεις οι οποίες για το 2015-2020 θα μειωθούν έως και 50% κι αυτό θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα για το αγροτικό εισόδημα. Ξέχασε να μας πει για την κατάργηση της βασικής ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν μέχρι τέσσερα στρέμματα και δικαιούταν έως 250 ευρώ. Ξέχασε να μας πει για τους περιορισμούς στις καλλιέργειες και τις ποσοστώσεις που έχει επιβάλλει εδώ και χρόνια η ΕΕ και η ΚΑΠ».

Τόνισε δε ότι «δεν είπε κουβέντα για τις παρακρατήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που σημαίνει πως δεν επαναφέρει από τις επιστροφές του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο σε σχέση με τα αγροτικά χρέη στην εφορία ή στον ΟΓΑ ή στον ΕΛΓΑ ή στους Δήμους. Ότι έχουν χαρατσωθεί οι αγρότες και πρέπει να απαλλαγούν από το βραχνά των χαρατσιών γιατί πληρώνουν χαράτσια οι αγρότες και για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και για τον ΕΛΓΑ και για τις γεωτρήσεις και για τις σταυλικές εγκαταστάσεις που αφορά τους κτηνοτρόφους».

Ο κ. Συντιχάκης είπε ακόμη ότι ο υπουργός προσπάθησε «να αντιταχθεί στην απόφαση της ΕΕ για το εμπάργκο απέναντι στη Ρωσία που τελικά ευθυγραμμίστηκε, βάζοντας την ουρά στα σκέλια, κι αυτό αποτελεί συντριπτικό πλήγμα για τους μικρομεσαίους αγρότες σε όλη τη χώρα αλλά και στη Μεσσαρά που τελικά πέταξαν τα προϊόντα τους στις χωματερές».

Και εκτιμά πως «αυτά όλα το συνεπές αγροτικό κίνημα πρέπει να τα αναδείξει τώρα! Γιατί τώρα χρειάζεται να πάρει ανάσα ο κόσμος, τώρα και όχι στη δευτέρα παρουσία που μας παραπέμπει η συγκυβέρνηση».

Καταλήγοντας ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε πως «αυτό που καλούμαστε να κάνουμε εμείς είναι να ξανασμίξουμε το λαό, να παίξουμε το ρόλο της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης και μέσα και έξω από τη βουλή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταλήξει σε επαχθείς συμφωνίες σε βάρος του λαού και των μικρομεσαίων αγροτών και ο λαός δεν πρέπει να τις δεχτεί γιατί όλα γυρίζουν στην πλάτη του».

Κάλεσε τέλος τους παρευρισκόμενους «να προετοιμάσουν το λαό για να ανοίξει μια νέα σελίδα στο κίνημα, να πρωτοστατήσουν στην οργανωμένη πάλη του λαού της υπαίθρου χώρας, οργανωμένα, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής, για ένα κίνημα που θα ανακτήσει τις απώλειες και θα βάλει πλώρη για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News