Κρήτη

Podemos: "Ελλάδα και Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες"

«Το ότι δείχνουμε συμπάθεια στην κυβέρνηση της αλλαγής (στην Ελλάδα) δε σημαίνει ότι οι πραγματικότητες μας είναι παρόμοιες. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά για την ελληνική κυβέρνηση, όμως αυτή είναι μια παράμετρος που θα έχει πολύ περιορισμένες συνέπειες για τη χώρα μας», υποστήριξε ο ηγέτης του αντιφιλελεύθερου κόμματος Podemos που ορισμένες δημοσκοπήσεις τον φέρουν να προηγείται στην προτίμηση των Ισπανών ψηφοφόρων.

«Η Ελλάδα και η Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες και μια ευρωπαϊκή συμφωνία», τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας «για την ελληνική οικονομία θα είχε ελάχιστες επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των ισπανικών βουλευτικών εκλογών», υποστήριξε «δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη νίκη (του ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές (της Ελλάδας) και δε θα μας οδηγήσουν αυτές στη νίκη ή στην ήττα», είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.

Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι «δύο πολύ διαφορετικές χώρες», πρόσθεσε ο 36χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών που το τελευταίο διάστημα βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να ανεβαίνουν και να καταλαμβάνει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις.

«Κατ' αρχήν, η Ισπανία είναι η τέταρτη οικονομία της Ευρωζώνης και αυτό συνεπάγεται ότι έχει μια διαφορετική θέση όσον αφορά τους όρους της διαπραγμάτευσης», απάντησε ο Ιγκλέσιας σε μια δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η εκλογική τύχη του κόμματός του συνδέεται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σχόλια