default-image

Ν.Δ.: Η "γραμμή", η Κ.Ο. και η συνεδρίαση της Π.Ε.

Κρήτη
Ν.Δ.: Η "γραμμή", η Κ.Ο. και η συνεδρίαση της Π.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την συνεδρίαση της Κ.Ο/ της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά τις Πολιτικής Επιτροπής το κόμμα της Συγγρού προχωρά τις εσωτερικές του διαδικασίες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Παράλληλα κατά τις διαδικασίες αυτές θα εξεταστεί και η «γραμμή» του κόμματος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού συμφωνούν στη "γραμμή" που λέει στήριξη της εθνικής προσπάθειας για την εξεύρεση όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσας λύσης για την Ελλάδα και τους πολίτες του. Ωστόσο αυτό θα γίνει υπό την αυστηρή παρακολούθηση των πολιτικών επιλογών και των χειρισμών της κυβέρνησης.

Μάλιστα από τη Ν.Δ. φαίνονται σύμφωνα με τις πληροφορίες αποφασισμένοι να μη «ξεχαστούν» τα κεκτημένα της προηγούμενης περιόδου που επετεύχθησαν με μία σειρά μεταρρυθμίσεων αλλά και των θυσιών των πολιτών. Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές από τη Ν.Δ. η τωρινή  κυβέρνηση «πατάει» σε επιτυχίες του παρελθόντος για να έχει ισχυροποιήσει τον  διαπραγματευτικό της  ρόλο με χαρακτηριστικό όπως λένε το παράδειγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Άλλωστε η τριήμερη συζήτηση στην Βουλή επί των προγραμματικών θέσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα έχει θέσει σε συναγερμό τους βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι βάζουν στο μικροσκόπιο τα λεγόμενα των Υπουργών. Ο γραμματέας της Κ.Ο. τους κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης με τον νέο του ρόλο άλλωστε αποτελεί το «αφτί και το μάτι» του Αντώνη Σαμαρά εντός του κοινοβουλίου σε συνεργασία με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους έχοντας αναλάβει παράλληλα και τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού ρόλου,  

Ο πρώτος απολογισμός λοιπόν επί των εσωτερικών θα γίνει στις 19 του μήνα με συνεδρίαση της Κ.Ο αλλά πολύ περισσότερο στην σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής πιθανότατα το ίδιο σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Σε αυτή αναμένεται να αναπτυχθεί και ο προβληματιμός και η κριτική επί των χειρισμών προεκλογική που οδήγησαν σε ήττα τη Ν.Δ. και κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξει θέμα ηγεσίας. Στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής  θα πάρουν μέρος  μεταξύ άλλων βουλευτές του κόμματος, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικής εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης  και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Καραγκούνης αλλά και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ και συνεπώς από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Θέμις Τζουλιαδάκης.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News