default-image

Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμοι για την κακοκαιρία

Κρήτη
Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμοι για την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αυτοδιοίκηση και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών από το εξελισσόμενο κύμα κακοκαιρίας. Το πρωί της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου, όπως αναφέρθηκε, εμπλεκόμενες υπηρεσίες, Αστυνομία, Πυροσβεστική, τεχνικές υπηρεσίες και Πολιτική Προστασία Περιφέρειας και Δήμου Ηρακλείου βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης και Δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ήδη έχουν γίνει τεχνικές παρεμβάσεις στην ευαίσθητη περιοχή του Δρακουλιάρη. Μάλιστα, μετά από επιτόπια επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη έκλεισε για προληπτικούς λόγους ο δρόμος στο ύψος της γέφυρας του Δρακουλιάρη στην περιοχή της Φοινικιάς, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, καθώς και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και της ΠΕ Ηρακλείου.  

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, «μέχρι τώρα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Σήμερα κάνουμε τη σύσκεψη αυτή με τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από τις συνέπειες της κακοκαιρίας. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η πιθανή έντονη βροχόπτωση. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Δρακουλιάρη έχουμε προχωρήσει από χθες βράδυ σε στοχευμένη παρέμβαση. Είμαστε έτοιμοι να "στεγανοποιήσουμε" με μεγάλα 2τονα τσιμεντένια μπλόκα τον δρόμο, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Επίσης σήμερα το πρωί κλείσαμε συγκεκριμένο σημείο που είχε πλημμυρίσει την προηγούμενη φορά, κάναμε μια διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, και το ανάχωμα που υποχώρησε έχει ανακατασκευαστεί».

Από την πλευρά ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου πύραρχος Μανόλης Δαμουλάκης δήλωσε: «Η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα - εξοπλισμός, προσωπικό, μέσα - έτσι ώστε να ανταποκριθούμε σε συμβάντα αρμοδιότητάς μας. Μέχρι τώρα έχουμε παρέμβει σε περιστατικά κοπής δέντρων που έπεσαν από τους σφοδρούς ανέμους. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να βρίσκονται κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτω από δέντρα, και αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από τον ισχυρό άνεμο να σταθεροποιηθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News