Κρήτη

Φρίκη από τις μαρτυρίες των παιδιών που έζησαν τον εφιάλτη στα Χανιά

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που ζούσαν πέντε παιδιά στα χέρια ενός διεστραμμένου 53χρονου Βρετανού και της συζύγου του, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στα Χανιά. Οι μαρτυρίες των θυμάτων συγκλονίζουν. Αποκαλύπτουν με ανατριχιαστικό τρόπο το βιασμό και τη χρόνια κακοποίηση του μεγαλύτερου κοριτσιού, που είναι 20 ετών σήμερα, ενώ ανάλογη ήταν η τύχη και για ένα ακόμη 14χρονο κορίτσι με το οποίο ο σάτυρος διατηρούσε ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η καταγγελία έγινε πριν από περίπου μια εβδομάδα από άτομο που συνδέεται με τα παιδιά. Τα ίδια τα θύματα, ζώντας επί χρόνια σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας, δεν τολμούσαν να απομακρυνθούν από το αρρωστημένο αυτό περιβάλλον, πόσω μάλλον να μιλήσουν στις Αρχές για όσα βίωναν.

Ωστόσο και τα πέντε παιδιά, όταν πέρασαν πλέον το κατώφλι της Αστυνομίας σε άθλια κατάσταση, προκάλεσαν ανατριχίλα στους αστυνομικούς με τις περιγραφές τους. Άμεση και λυτρωτική ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων Χανίων. Με εντολή του τα πέντε υιοθετημένα παιδιά της "οικογένειας" έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι-κολαστήριο στον Πλατανιά και έχουν βρει καταφύγιο στην αγκαλιά δύο ανάδοχων οικογενειών μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, που έχουν στα χέρια τους τις μαρτυρίες των παιδιών, δε φαίνεται να έχουν καμία αμφιβολία για την ευστάθεια των καταγγελιών τους.

Τα δυο μεγαλύτερα κορίτσια, 20 και 15 ετών αντίστοιχα, είναι εκείνα που βίωσαν την κτηνωδία, καθώς εξελίχθηκαν σε σεξουαλικά υποχείρια του 53χρονου Βρετανού από τη στιγμή μπήκαν στη εφηβεία. Η μοίρα δεν ήταν καλύτερη για τα υπόλοιπα παιδιά. Αν και όπως όλα δείχνουν γλίτωσαν τη σεξουαλική κακοποίηση, ζούσαν σε ένα περιβάλλον αρρωστημένο και επιβαρυμένο από τα βίαια και επιθετικά ξεσπάσματα του 53χρονου.

Άρρωστη η 11χρονη

Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι το οποίο πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που λέγεται Marfan, το οποίο συνδέεται με σκελετικές ανωμαλίες, καρδιολογικά προβλήματα και διαταραχές στην όραση. Ακόμη ένα αγοράκι που είναι σήμερα σε ηλικία 7 ετών, το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση και μάλιστα είχε ενταχθεί σε προνοιακή δομή στην περιοχή των Χανίων. Το δεύτερο αγόρι είναι ηλικίας περίπου εννέα ετών και πρόκειται για το αδελφάκι της 20χρονης κοπέλας.

Τα παιδιά, όπως αποδεικνύεται, είχαν τεθεί με ιδιαίτερη ευκολία από τις βρετανικές Αρχές υπό την κηδεμονία του 53χρονου και της συζύγου του, οι οποίοι εισέπρατταν επιδόματα για την ανατροφή τους. Αυτά μάλιστα ήταν παχυλά στην περίπτωση των δυο παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Θέλουν τη τιμωρία των "γονιών" τους

Τα θύματα, τα οποία μιλούν με μεγάλο πόνο για όσα τους επεφύλαξε η μοίρα, σύμφωνα με περιγραφές, φαίνεται να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δύο "στοργικών" θετών γονέων. Καταθέτοντας πως είναι αδύνατο η σύζυγος του 53χρονου να μην είχε αντιληφθεί όσα βίωναν τα δυο κορίτσια τα τελευταία χρόνια. Και πώς να το πιστέψει αυτό κανείς όταν στις καταθέσεις τους τα θύματα περιγράφουν πως η μύησή τους στις σεξουαλικές διαστροφές του 53χρονου ξεκίνησε με τον ίδιο να τις θωπεύει κάτω από τις κουβέρτες στον καναπέ του σπιτιού. Την ώρα που όλη η οικογένεια παρακολουθούσε τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού.

Ιατροδικαστική εξέταση

Ο 53χρονος συνελήφθη την Πέμπτη, όταν πλέον εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Και τα πέντε παιδιά οδηγήθηκαν άμεσα στον ιατροδικαστή προκειμένου να εξεταστούν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να δείχνουν, τουλάχιστον, σεξουαλική κακοποίηση των υπολοίπων. Όλα όμως βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς ο δράστης απειλούσε τα δυο κορίτσια για να μην αποκαλύψουν τον εφιάλτη τους, ενώ μεταχειριζόταν βάναυσα και τα υπόλοιπα παιδιά.

Ζούσαν στην κόλαση

Ο βιασμός και η συστηματική ανίερη σεξουαλική σχέση του διεστραμμένου 53χρονου με την 20χρονη σήμερα κοπέλα ξεκίνησε όταν μπήκε στην εφηβεία και άρχισε να αναπτύσσεται. Το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο κορίτσι, πριν από ένα χρόνο, όταν άρχισε να έχει περίοδο. Το τελευταίο διάστημα οι συνευρέσεις του 53χρονου με το μεγαλύτερο κορίτσι αραίωσαν, καθώς ξεσπούσε πλέον τις σεξουαλικές του διαστροφές στη 15χρονη. Αποκαλυπτική όσο και ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία του μεγαλύτερου αγοριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει πως σε ένα από τα ταξίδια που έκανε η "οικογένεια" με πλοίο, επιστρέφοντας στην καμπίνα, βρήκε το θετό "πατέρα" γυμνό δίπλα στην αδελφή του.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια