default-image

Φόρος τιμής στον ήρωα από τον Π. Καμμένο-Τουρκική πρόκληση

Κρήτη
Φόρος τιμής στον ήρωα από τον Π. Καμμένο-Τουρκική πρόκληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν ήρωα-σύμβολο γενναιότητας και αυταπάρνησης, έναν αυθεντικό μαχητή από την Κρήτη, τον Μανώλη Μπικάκη, τίμησε για πρώτη φορά επισήμως σήμερα, το ελληνικό κράτος. Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο χωριό Αμύγδαλος, όπου έχει ταφεί ο Κρητικός ήρωας, βαθιά συγκινημένος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Το ταξίδι του Πάνου Καμένου προς την Κρήτη σημαδεύτηκε από μια απίστευτη τουρκική πρόκληση καθώς μεσολάβησε η ρίψη στεφάνων στα Ίμια προς τιμήν των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα στην κρίση των Ιμίων. Τουρκικά μαχητικά F-16 επιχείρησαν να πετάξουν επάνω από το νησί και να πραγματοποιήσουν εικονικό βομβαρδισμό στήνοντας ένα είδος ενέδρας στο ελικόπτερο του Έλληνα υπουργού!

Αμέσως εγκλωβίστηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί εγκαίρως από την 115 Π.Μ. της Κρήτης. Δεν υπήρξε εμπλοκή αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν προλάβει και έλαβαν θέση γύρω από τα Ίμια, ενώ "σηκώθηκαν" και άλλα ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη, αλλά οι Τούρκοι αποχώρησαν "με την ουρά στα σκέλια", αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν αντιληφθεί την τουρκική κίνηση και είχαν λάβει θέσεις γύρω από τα Ίμια.

Στην ουσία ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος οδήγησε σε παγίδα σήμερα τους Τούρκους. Γνώριζε ότι θα επιχειρούσαν τους συνήθεις "τσαμπουκάδες" και είχε σε ετοιμότητα τα F-16 της Κρήτης αποφασισμένος να "καταρρίψει" εικονικά τα τουρκικά μαχητικά, κάνοντας έτσι δήλωση εθνικής κυριαρχίας σε μια καθαρά ελληνική περιοχή μετά από 19 ολόκληρα χρόνια.

«Γνωστό για τις θέσεις κατά της Τουρκίας» χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Sabah τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο φτιάχνοντας κλίμα για τη σημερινή ενέργεια. Ο υπουργός συνοδεύεται, τόσο στα Ίμια, όσο και το ταξίδι-αστραπή στην Κρήτη, από τον αρχηγό Γ.Ε.Ν, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η εκδήλωση

Έστω και με καθυστέρηση 41 χρόνων, η ελληνική Πολιτεία, στο πρόσωπο του καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη από το χωριό Αμύγδαλος, του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες Κρητικούς καταδρομείς της Κύπρου.

Τα σχεδόν αμούστακα τότε παιδιά που έδωσαν το αίμα και τα νιάτα τους υπερασπιζόμενα το 1974 τα κυπριακά εδάφη απέναντι στους Τούρκους εισβολείς.

Σε μια συγκινητική και σεμνή τελετή, παρουσία συγγενών και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του Μανώλη Μπικάκη.

Το ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τον Π. Καμμένο προσγειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο

Εκεί που ο αφανής για το κράτος, όχι όμως για τους Κρητικούς ήρωας καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης γεννήθηκε και «αναπαύτηκε», μετά τον άδοξο και πρόωρο, δυστυχώς, χαμό του σε ηλικία 40 μόλις ετών, σε τροχαίο δυστύχημα, το 1994, στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

Μια κίνηση εκ μέρους του Πάνου Καμμένου, που δεν αποκαθιστά, σημειολογικά, μονάχα την ιστορική αδικία εις βάρος του Μανώλη Μπικάκη, αλλά συνολικά των νεαρών Κρητικών κομάντο που πήγαν τότε να υπερασπιστούν την αδελφική μεγαλόνησο.

Απρόοπτο

Σύμφωνα με πληροφορίες που  μετέδωσε το onalert, η επίσκεψη του νέου υπουργού Άμυνας περιλάμβανε και ένα... απρόοπτο: Το ελικόπτερο NH-90 του Στρατού Ξηράς που τον μετέφερε στα Ίμια και μετά στην Κρήτη , παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν στο νησί μας. Το ελικόπτερο καθηλώθηκε και ο ΥΕΘΑ με τους δύο Αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΑ επρόκειτο να επιστρέψει στην Αθήνα με C-130  από τα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News