default-image

Διαφωνούν με τον τρόπο λειτουργίας της παιδοψυχιατρικής

Κρήτη
Διαφωνούν με τον τρόπο λειτουργίας της παιδοψυχιατρικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφωνεί το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σχετικά με το άνοιγμα της παιδοψυχιατρικής κλινικής μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας πως η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική στο ΠαΓΝΗ, ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών  περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές, αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης.  

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Το άνοιγμα της παιδοψυχιατρικής κλινικής κάτω από συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ) από τη διοίκηση του Νοσοκομείου σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνο το Σωματείο Εργαζομένων.

Η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική στο ΠαΓΝΗ, ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών  περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές, αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης.

Είναι η πρώτη κλινική του νοσοκομείου που έχει ενταχθεί και θα λειτουργήσει μέσω ΕΣΠΑ.  Τι σημαίνει αυτό;  Η πλειοψηφία του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με λήξη συμβάσεων σε λίγους μήνες δεν διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας της κλινικής.  Δε φτάνει μόνο αυτό, η διοίκηση για να καλύψει τις βασικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στελέχωσε τις  βάρδιες της κλινικής υπερωριακά μέσω του λογαριασμού των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουμε αυτό τον τρόπο λειτουργίας της  παιδοψυχιατρικής.  Έχουμε βρεθεί πολλές φορές και εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κρήτης αντιμέτωποι με επιχειρούμενα κλεισίματα μονάδων και κλινικών του νοσοκομείου μας, που με κινητοποιήσεις τα αποτρέπουμε  (π.χ. παιδοχειρουργική, καρδιοχειρουργική, μονάδα παίδων κλπ).   Δεν θα αφήσουμε το ίδιο θέατρο να επαναληφθεί και με την παιδοψυχιατρική.

Το Δ.Σ. του Σωματείου θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται και μαζί με τους λαϊκούς φορείς της περιοχής μας θα διεκδικήσει σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική με προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού.

Λέμε όχι στα θνησιγενή και βραχυπρόθεσμα προγράμματα ΕΣΠΑ των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για ασφαλή σύγχρονη και σταθερή λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Καλούμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας να αποκαταστήσει τη δημόσια λειτουργία της παιδοψυχιατρικής και του νοσοκομείου με μόνιμους εργαζόμενους  και να δώσει άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συνεχίζουμε τον αγώνα για:

- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

- Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη, σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

- Πλήρη χρηματοδότηση των αναγκών του ΠαΓΝΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό

- Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News