Κρήτη

Κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας "Οικογενειακή υπόθεση"

Το soundtrack του ντοκιμαντέρ "Μια οικογενειακή υπόθεση" κυκλοφόρησε και διατίθεται για το κοινό του Ηρακλείου από το δισκοπωλείο "Αεράκης". Η "Οικογενειακή υπόθεση" είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, μέσα από τη ζωή μια ιστορικής οικογένειας. Είναι η ιστορία μια μοναδικής μουσικής παράδοσης και των ανθρώπων που την κουβαλούν.

Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν - για τη ζωή τους και για τη μουσική τους - όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;

Η ιστορία επικεντρώνεται στη ζωή του Ψαρογιώργη που περιοδεύει παίζοντας μουσική στην Κρήτη και σε όλο τον κόσμο: Είναι ο συνεχιστής μιας μεγάλης παράδοσης, η γέφυρα μεταξύ του πατέρα του, του θρυλικού λυράρη Ψαραντώνη, και των τριών παιδιών του που σπουδάζουν στη Μελβούρνη. Αυτή η ένταση μεταξύ παράδοσης και ανανέωσης, παρελθόντος και μέλλοντος συνθέτει μια σύγχρονη ιστορία που αφορά ένα παγκόσμιο κοινό», αναφέρει για την ταινία η σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου.

"Να κάτεχα που μένει ο αετός" - Ψαραντώνης, ένα από τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο soundtrack της ταινίας "Μια οικογενειακή υπόθεση".

Σχόλια