Κρήτη

Κλείνουν οι κάλπες και ετοιμάζονται τα exit polls

Λίγη ώρα έμεινε ακόμη έως το κλείσιμο της κάλπης και ήδη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων επεξεργάζονται τα στοιχεία βάσει των οποίων θα βγουν τα exit polls ακριβώς στις 7, προκειμένου να δοθεί η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων συμφώνησαν τις τελευταίες ημέρες να βγάλουν κοινά αποτελέσματα, ωστόσο υπήρξαν κάποια προβλήματα "συνεννόησης" σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν εδεχομένως περισσότερα από ένα exit poll ή, για την ακρίβεια, περισσότερες από μία διαφορετικές "αναγνώσεις" των ίδιων στοιχείων.

Ένα τουλάχιστον κανάλι, το "Σκάι", έχει δεσμευτεί ότι δε θα δώσει απλώς το αποτέλεσμα του exit poll αλλά έναν συνδυασμό exit poll και δημοσκόπησης, οπότε πιθανότατα θα διαφοροποιηθεί έτσι κι αλλιώς από τα υπόλοιπα δίκτυα, ακόμη και αν αυτά δώσουν τα ίδια αποτελέσματα.

Βεβαίως τα αποτελέσματα που θα δούμε στις 7 και θα μεταδώσει και το neakriti.gr δεν είναι απολύτως αξιόπιστα και δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο ως μια ένδειξη του τι μπορεί να βγάλει η κάλπη. Σε κάθε περίπτωση θα γνωρίζουμε σε λίγη ώρα την "πρόβλεψη" του αποτελέσματος, αλλά για ένα αξιόπιστο σε πανελλαδικό επίπεδο αποτέλεσμα θα χρειαστεί να περιμένουμε έως τις 9:30 περίπου, όταν θα υπάρχουν επαρκή στοιχεία απ' όλη την Επικράτεια.

Αλλά ακόμη κι έτσι, ενδέχεται η νύχτα να είναι πολύ μακριά, αφού υπάρχουν πολλά ανοιχτά "οριακά" μέτωπα - το αν θα πετύχει ή όχι αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα, πόσα και ποια κόμματα θα μπουν στην Βουλή κ.ά.

Σχόλια