Κρήτη

Κοπή πίτας και ρεμπέτικη βραδιά από τους χειροτέχνες της Ιεράπετρας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι χειροτέχνες της Ιεράπετρας στο εκθετήριό τους (Μπαριτάκη 31), σε μια εκδήλωση την οποία θα "ντύσουν" μουσικά ρεμπέτες που θα αποδώσουν αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια.

Μάλιστα οι "υπηρέτες της ομορφιάς", όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους, στο κάλεσμά τους υπογραμμίζουν ότι αντιστέκονται στα σημεία των καιρών, που θέλουν τον παραγωγό να εισπράττει μίσος ή αδιαφορία για το έργο των χεριών του.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «σε καιρούς κρίσης είναι αναγκαίο να κρίνουμε καλύτερα ξανατονίζοντας μια αλήθεια: θέλουμε τα προϊόντα όχι μόνο επειδή είναι χρήσιμα αλλά και γιατί είναι άχρηστα, δηλαδή ωραία. Οι χειροτέχνες της πόλης μας προβάλλουν καθημερινά την αλήθεια αυτή με τα χειροτεχνήματά τους. Οι επί γης τυραννίες είναι σήμερα τόποι όπου ο παραγωγός νιώθει μίσος ή αδιαφορία για το έργο των χεριών του.

Εμείς αντιστεκόμαστε σ' αυτό και σας καλούμε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, ώρα 19:00, στο εκθετήριό μας, επί της οδού Μπαριτάκη 31 - Ιεράπετρα, να κόψουμε την πίτα μας και να σας υπενθυμίσουμε για μία ακόμα φορά ότι αξίζει να υπηρετήσουμε την ανάγκη για ομορφιά.

Σε αυτή την όμορφη πτήση μας θα' χουμε συνοδούς μουσικούς ρεμπέτες, οι οποίοι με το μπουζούκι τους θα μας ταξιδέψουν και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί παλιά αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε».  

Σχόλια