default-image

Χανιά: Πέταξαν χτυπημένο ζώο στο χαντάκι για να μην εμποδίζει!

Κρήτη
Χανιά: Πέταξαν χτυπημένο ζώο στο χαντάκι για να μην εμποδίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεταμένο μέσα σ' ένα χαντάκι σ' έναν ερημικό δρόμο στο Καλαμάκι Χανίων μια κάτοικος της περιοχής βρήκε χθες το απόγευμα ζωντανό αλλά σοβαρά τραυματισμένο τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αμέσως κάλεσε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για να ζητήσει βοήθεια καθώς η στάση του σώματος του ζώου έδειχνε ότι έχει χτυπηθεί σοβαρά και δεν μπορεί να κουνηθεί.

Το ίδιο ζώο η γυναίκα το είχε δει το πρωί της ίδιας μέρας να στέκεται ακίνητο στην άκρη του κεντρικού δρόμου Καλαμάκι - Γαλατάς κοντά στον κόμβο της Εθνικής Οδού. Όμως δεν είχε καταλάβει ότι το σκυλί έχει χτυπηθεί προφανώς από όχημα και μόνο μερικές ώρες αργότερα όταν επέστεφε στο σπίτι της διαπίστωσε πως κάποιος το είχε πετάξει στο χαντάκι σ' έναν αδιέξοδο και ερημικό δρόμο.

Μόνο νευροχειρουργός μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρώην πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου, πήγε επί τόπου και μετέφερε αμέσως το σκυλί στο κτηνιατρείο της Άννας Βαλυράκη. Από την ακτινογραφία φάνηκε ότι έχει θρυμματιστεί ο F3 σπόνδυλος του και θα πρέπει να εγχειριστεί από νευροχειρουργό κτηνίατρο.

Το σκυλί έχει και εγκαύματα στο σώμα του επειδή προφανώς σύρθηκε στην άσφαλτο. Από εκεί που το εγκατέλειψε ο ασυνείδητος οδηγός, ο οποίος το χτύπησε με το όχημα του, δεν μπορούσε να μετακινηθεί  μόνο του. Προφανώς κάποιος φρόντισε να το τραβήξει από τον δρόμο και να το πετάξει ζωντανό στο χαντάκι!

Η κα Μπομπολάκη επικοινώνησε με την Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έστειλε τις ακτινογραφίες του ζώου και από εκεί τη διαβεβαίωσαν ότι μπορεί το ζώο να τα καταφέρει αν εγχειριστεί σύντομα. Όμως το κόστος του χειρουργείου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 1.000 ευρώ.

Την Παρασκευή το σκυλί θα ταξιδέψει από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη με πτήση της Aegean και τη φροντίδα της πολύμηνης νοσηλείας του θα αναλάβουν εθελοντές που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την κα Μπομπολάκη, που είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» απευθύνει έκκληση προς όλους ώστε να καλυφθεί το κόστος της εγχείρησης του Σαρλί καθώς αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα καθώς είναι δεκάδες τα πολύ σοβαρά περιστατικά που έχει κληθεί να αναλάβει καλύπτοντας το κόστος νοσηλείας.  

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Σαρλί καταθέστε όποιο ποσό μπορείτε στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου «Η Προστασία των Ζώων»:

Λογαριασμός: 495/296053-28 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328

ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News