default-image

"Πρέπει να γνωρίζουν ότι η διεκδίκηση δεν έχει τελειώσει"

Κρήτη
"Πρέπει να γνωρίζουν ότι η διεκδίκηση δεν έχει τελειώσει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Οι Γερμανοί αξιωματούχοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, για εμάς, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει τελειώσει.

Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί διεθνούς διακαίου και συνθήκης ενοποίησης Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, ως αιτιολογίες για τη μη πληρωμή των οφειλόμενων, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Προσωπικά, θεωρώ αδιανόητη αυτή την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από πλευράς της γερμανικής κυβέρνησης. Πρέπει να καταλάβουν ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα τεθεί και θα συζητηθεί στην ουσία του.

Ως Βιαννίτης βουλευτής, τους διαβεβαιώνω ότι το ανεκπλήρωτο και ιστορικά αδικαίωτο αίτημα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης, από την πλευρά της Γερμανίας, των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, θα το διεκδικήσουμε».

Τα περί αντίθετης άποψης Λαπαβίτσα-Λεουτσάκου δεν ισχύουν.

Οι δηλώσεις όλων των στελεχών και των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ συνομολογούν ένα και μόνο ένα, ότι παλεύουμε κατ' ουσίαν για μια νέα Ευρώπη, για ένα ευρωπαϊκό ευρώ και όχι για ένα Γερμανικό ευρώ», συνεχίζει ο βουλευτής.

«Το να διαπραγματευτούμε με την κυρία Μέρκελ και όχι να συμφωνήσουμε σε όλα, δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός.

Για εμάς είναι αυτονόητο να διαπραγματευτούμε επί της ουσίας, βάσει των δικαιωμάτων μας και είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News