Κρήτη

Προβολή της Κρήτης μέσω της ταινίας για τον Καζαντζάκη του Γ. Σμαραγδή

Στη νέα του ταινία, η οποία αποτελεί αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε χθες στο Δημαρχείο Χανίων ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής με τον - εκτελούντα χρέη δημάρχου - αντιδήμαρχο Νεκτάριο Αλεξανδράκη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη, και το γενικό γραμματέα του Δήμου Χανίων Δημήτρη Φραγκάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σμαραγδής ενημέρωσε για την πρόθεσή του να γυρίσει ταινία, που θα αφορά τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, διευκρινίζοντας ότι στόχος του είναι, μέσω της ταινίας, να στηριχθεί και να προβληθεί ολόκληρη η Κρήτη.  

«Η πρόταση που υποβάλλω είναι η ταινία να χρησιμοποιηθεί ως "ατμομηχανή", στην οποία μπορούν να στηριχθούν όλα όσα διαθέτει η Κρήτη, ακόμη και τα προϊόντα της, ενώ χάρη στη συμμετοχή και των τεσσάρων νομών του νησιού θα βοηθηθεί πολλαπλά η Κρήτη», δήλωσε ο κ. Σμαραγδής.

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος επισήμανε ότι «ο κ. Σμαραγδής μάς δίνει την ευκαιρία να συμπράξουμε συνολικά ως Κρήτη στην ανάδειξη πια σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τον κινηματογράφο της τεράστιας προσωπικότητας του Νίκου Καζαντζάκη, μιας προσωπικότητας που τη χρειάζεται η εποχή μας στην πνευματική, φιλοσοφική και συγγραφική της διάσταση, αλλά κυρίως ως πρόταση για να ξαναβουτήξουμε στη χαμένη μας πνευματικότητα».

Σχόλια