default-image

Δ. Χριστόπουλος: "Η δολοφονία της νεωτερικότητας"

Κρήτη
Δ. Χριστόπουλος: "Η δολοφονία της νεωτερικότητας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«H μαζική δολοφονία στο Charlie Hebdo εντάσσεται ήδη, κατά την άποψή μου, στα γεγονότα μακράς διάρκειας του 21ου αιώνα. Τα απόνερα των γεγονότων αυτών, το εύρος και τη διάρκειά τους δεν μπορούμε να το προβλέψουμε το 2015 - τόσο όσον αφορά την ίδια τη θέση του Ισλάμ στην Ευρώπη, τις σχέσεις με την Εγγύς Ανατολή, όσο και την ίδια την προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης»…

«…Μια Λεπέν στο τιμόνι της Γαλλίας είναι σκληρή τιμωρία, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται η Ευρώπη σήμερα. Μια τιμωρία που ίσως και να αρμόζει στην Ευρώπη, όπως πορεύεται τα τελευταία χρόνια, αλλά που ωθεί κι άλλο το Ισλάμ στη ριζοσπαστικοποίησή του, ανοίγοντας κι άλλο τις ορέξεις των τζιχαντιστών. Αυτήν ακριβώς την κλιμάκωση επιθυμούν για να ενισχύσουν τη θέση τους στην κοινότητά τους.

Μια κατάσταση όπου ο μέσος Ευρωπαίος θα προσλαμβάνει το μέσο μουσουλμάνο ως τζιχαντιστή, σαν κάποιοι να έπαιρναν όλους τους Έλληνες για Χρυσαυγίτες. 

Διότι ας μην ξεχνάμε πως ο πρώτος εχθρός της ισλαμικής Άκρας Δεξιάς είναι οτιδήποτε εντός Ισλάμ την αμφισβητεί.

Όπως κάθε Άκρα Δεξιά τα βάζει με όσους βρίσκονται έξω από την κοινότητα, αλλά στην πράξη στοχεύει τους μέσα στην κοινότητα εκείνους που θεωρεί "εσωτερικούς εχθρούς"».

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, και τα οποία επικαλείται και σε άρθρο του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News