default-image

Έμποροι: "Ελπίζουμε στην εκπτωτική χειμερινή περίοδο"

Κρήτη
Έμποροι: "Ελπίζουμε στην εκπτωτική χειμερινή περίοδο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι ο κύκλος εργασιών της φετινής χειμερινής εκπτωτικής περιόδου που ξεκινά σήμερα θα παρουσιάσει μία κάμψη της τάξεως του 5% έως 8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, διατυπώνουν οι έμποροι που μετείχαν σε έρευνα του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

«Από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών μέχρι σήμερα ο τζίρος που χάθηκε από την αγορά ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια», υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Γιώργος Πολιουδάκης, προσθέτοντας πως η πολιτική αστάθεια δρα αρνητικά στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον εμπορικό κόσμο υπάρχει μόνο η ελπίδα της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου και στο βάθος η επόμενη τουριστική περίοδος.

Αναφερόμενος στον τζίρο της εορταστικής περιόδου είπε πως μόνο στο Ηράκλειο κρατήθηκε η αγορά στα περυσινά επίπεδα καθώς στις άλλες περιοχές του νησιού ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 5%-6%.   

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης μιλώντας στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής.

Ευθείες βολές του ιδίου για το ωράριο των καταστημάτων που βάσει νόμου πρέπει να είναι ανοικτά οκτώ Κυριακές το χρόνο με απόφαση του Γεράσιμου Γιακουμάτου.

«Αήθης ο τρόπος που έδρασε», είπε. «Ξεγέλασε τον εμπορικό κόσμο που δεν κατάλαβε ότι πέρασε θέμα με το οποίο διαφωνούμε κάθετα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News