default-image

Με αγρότες σε χωριά της Μεσαράς ο Γ. Ματαλλιωτάκης

Κρήτη
Με αγρότες σε χωριά της Μεσαράς ο Γ. Ματαλλιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως τα χωράφια της Μεσαράς όπου οι αγρότες ασχολούνταν με τη συλλογή του ελαιοκάρπου, εκμεταλλευόμενοι την ανοιξιάτικη λιακάδα στο καταχείμωνο, έφθασε την Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ματαλλιωτάκης. Εκεί όχι μόνο συνομίλησε με αγρότες αλλά είχε και την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τους ανθρώπους του μόχθου την ώρα της εργασίας τους.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος επισκέφθηκε τα χωριά Γέργερη, Νίβρυτος, Πλουτή, Αγίους Δέκα, Βαγιωνιά, Πόμπια, Αντισκάρι, Πλατιά Περάματα, Άγιος Κύριλλος, Πλώρα, Απεσωκάρι, Σίβα και Καμηλάρι.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του ο κ. Ματαλλιωτάκης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής και κατέγραψε την ικανοποίηση των αγροτών για τη φετινή χρονιά που αποδεικνύεται από τις καλύτερες για το Κρητικό ελαιόλαδο, εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής και των καλών τιμών στην αγορά.

Οι αγρότες της υπαίθρου έθεσαν στον κ. Ματαλλιωτάκη ζητήματα που αφορούν σε έργα αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων αλλά και προγράμματα ενίσχυσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν, ιδιαίτερα οι νέες γενιές αγροτών που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Ο υποψήφιος από την πλευρά αναφέρθηκε σε ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης της υπαίθρου το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν του τις τοπικές ιδιαιτερότητες και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Κυρίως όμως θα δημιουργεί το όραμα αλλά και θα εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής σε περιοχές που ως σήμερα δεν έτυχαν της απαραίτητης στήριξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News