Κρήτη

Γ. Ματαλλιωτάκης: "Αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου στην Ιεράπετρα"

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε σήμερα Πέμπτη τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ο διοικητής Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο οποίος παραιτήθηκε για να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Μιλώντας στους εργαζόμενους ο απερχόμενος διοικητής αναφέρθηκε στην πορεία της συνεργασίας τους, μια πορεία η οποία σημαδεύτηκε από τον κοινό αγώνα για να καταστεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ως μια νοσηλευτική μονάδα υψηλών προδιαγραφών που αφήνει το στίγμα της στη νότια Κρήτη.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στο καλό επίπεδο συνεργασίας που είχαν με τον κ. Ματαλλιωτάκη, γεγονός που συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων και στην επίλυση θεμάτων που ανέκυπταν στην πορεία και είχαν σχέση με την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ματαλλιωτάκης ανέφερε: «Στο χρόνο που βρέθηκα μαζί σας είχα την ευκαιρία να μάθω "εκ των έσω" τον αγώνα σας μέσα από τις εφημερίες αλλά και την καθημερινότητα με μοναδικό στόχο την προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών υγείας στον πολίτη. Απέκτησα εμπειρίες μοναδικές και καταλυτικές καθώς βρήκα ανθρώπους επιστημονικά άρτιους και με υψηλό ήθος. Τις εμπειρίες αυτές αξιοποίησα στο έπακρο ως περιφερειακός σύμβουλος και θα αξιοποιήσω κι από όποια άλλη θέση αποφασίσει για μένα ο λαός, με ένα και μοναδικό στόχο: να βρει ο πολίτης τη θέση που του αξίζει στην υγεία αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς».

Ο απερχόμενος διοικητής αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της περιόδου που παρέμεινε στο νοσοκομείο: «Φεύγω ήσυχος. Όπως είχα πει την πρώτη μέρα που ήρθα, καθοδηγητής στην πορεία αυτή θα ήταν η συνείδησή μου. Κι αυτή σήμερα που σας αποχαιρετώ, βλέποντας γύρω μου πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα πλέον, είναι ήσυχη. Μαζί αγωνιστήκαμε ενάντια στο τέρας της γραφειοκρατίας και ξεπεράσαμε εμπόδια. Σήμερα το νοσοκομείο μας διαθέτει γιατρούς και αναμένονται κι άλλες προκηρύξεις. Διαθέτει απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας. Αυτά που επιτεύχθηκαν ήταν αποτέλεσμα του κοινού μας οράματος, της κοινής μας αγωνίας αλλά και του κοινού μας αγώνα».

Εκείνο που κατά τον κ. Ματαλλιωτάκη κάνει ξεχωριστή την Ιεράπετρα αλλά και το νοσοκομείο της είναι η ανθρώπινη προσέγγιση όλων των ζητημάτων.

Καταλήγοντας δε συγκινημένος είπε: «Φεύγω από την Ιεράπετρα αφήνοντας εδώ ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Ήμουν και θα είμαι πάντα μαζί σας. Άλλωστε το "είμαι μαζί σας" μετουσιώνει και το νόημα της ενασχόλησής μου με την πολιτική, αφού εντολέας μου, σε κάθε περίπτωση, είναι ο απλός πολίτης. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους, τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Σας κοιτώ στα μάτια και θα σας κοιτώ πάντα. Έστω από μια διπλανή περιφερειακή ενότητα, έστω από μια διαφορετική θέση».

Σχόλια